Značka Dragon Age patří mezi ty nejlepší RPG značky poslední doby a první díl, Dragon Age: Prameny, je jedno z nejlepších RPG vůbec. Tehdy mě svět Thedasu a království Ferelden pohltili co nejvíce to šlo. Dodatek Procitnutí byl takovou tou třešničkou na dortu. Zbylé dva díly nebyly špatné, ale snad mně dáte za pravdu, že kvalitu jedničky se jim nedokázalo vyrovnat. Každopádně podstatné je to, že BioWare nelení a připravuje Dragon Age 4. Nicméně to je tak všechno, co je zatím známé.

Ono totiž samo BioWare ještě hru oficiálně neoznámilo, avšak netají se tím, že na novém Dragon Age pracuje. Hra má být zaměřená na příběh a vaši postavu. Samozřejmě je velice brzo mluvit o jakýchkoliv detailech. Scénář se měl začít psát někdy v květnu minulého roku a vývoj samotný je teď v začátcích. Pro představu data vydání si můžeme vzít jako příklad Dragon Age: Inquisition - to šlo do vývoje na začátku roku 2011 a vyšlo listopadu 2014, tudíž čtvrté Dragon Age by mohlo vyjít někdy ke konci roku 2019.

Příběh a zasazení je momentálně také neznámý, ale podle BioWare je zde hodně možností. Kreativní ředitel vývoje Mike Laidlaw kdysi na twitteru sdělil, že bychom se mohli dočkat dalších dvou Dragon Age her a že konec Dragon Age série není momentálně v plánu.