Hra Escape from Tarkov je ve vývoji už minimálně rok. Po svém oznámení vypadala velmi slibně. Vývojářům se povedlo vybudovat si dostatečně vysoký hype svým velmi dobře udělaným trailerem, ale jak čas běží, tak i hype opadá. Proto, když  skoro před rokem studio oznámilo, že uzavřená alpha se hráčům, kteří si hru předobjednali, otevře 04.08.2016, tak si toho téměř nikdo nevšiml. Hra je ale stále ve vývoji a novinky se jen hrnou. 

Novinka zvaná "The Hideout" se nedá nazvat novým módem nebo stylem hraní. Bude to "Feature", neboli součást hry. Hráč ji bude muset využít, než se vydá za dokončením hry a finálním útěkem z Tarkova.

Útěk z Tarkova nebude tak jednoduchý, jak se zdá. Hráči se budou muset přece jen po výpravě a dobrodružství vrátit někam, kde naberou síly. The Hideout dá hráči možnost vybudovat si vlastní úkryt z  opuštěného atomového krytu, nyní bez jakéhokoliv života a funkce. Hráč musí nejdřív obnovit funkci generátoru a ten pak pohánět palivem. Bez paliva totiž nebude v úkrytu fungovat nic

Momentálně je ve vývoji 13 různých prvků a vylepšení pro úkryt, z nichž každý bude mít svůj vlastní bonus a funkci a bude vyžadovat své místo v úkrytu. Stavět budeme moct třeba výrobnu pro lékárničky, munici, zařízení pro sběr vody, ventilaci a tak dále. 

Jako dodatek k základním modulům a prvkům bude možné do úkrytu nainstalovat i elitní moduly, které vylepší životní standart a bezpečnost úkrytu. Také přidají bonus ke zkušenostem z boje a levelování, umožní produkci unikátních věcí a vytvoření vlastní střelnice, kde si hráč bude moct vyzkoušet své zbraně a popřípadě je upravit. 

Velikost skrýše pro věci v úkrytu bude také omezena v závislosti, jakou si hráč koupil edici hry. Pokud si předobjednal limitovanou edici hry, dostane automaticky skrýš na třetí úrovni, což je největší možná skrýš ve hře.

The Hideout je vyvíjen paralelně se samotnou hrou a spuštění je naplánováno na podzim 2017 společně se spuštěním otevřené bety

Hru si můžete předobjednat zde.

Jaký je váš názor na úkryt a hru Escape from Tarkov samotnou?