Když si koupíte určitý výrobek, většinou máte radost i ze samotného rozbalování. Uvědomují si to jak firmy, tak i nám známí Youtubeři. Firmy se proto snaží dělat co nejzajímavější balení. Za mě bych vypíchnul například společnost Apple, která má krásné, a přitom jednoduché balení. A Youtuběři? No jen se podívejte na kanál jako je Unbox Therapy nebo třeba na nás. I my jsme totiž udělali několik rozbalovacích videí. Například tohle.

Doposud jsme ale neviděli žádné balení, které bychom mohli označit jako „Bezbariérové“. To se teď ale mění. Xbox svůj Adaptive Controller přece jen vytváří spíše pro lidi s pohybovým znevýhodněním a proto se rozhodl upravit i samotné balení. To jde totiž rozbalit za použití zubů. A není tím myšleno to, že byste začali balení trhat. Jde spíš o šikovně umístěné pásky.

Nejdříve musíte odlepit speciální lepenku, která je zakončená kolečkem. Tím se dostanete k samotné zeleno-bíle krabici ovladače. Na něm se vpředu nachází další podobná lepenka, která vám odkryje pravděpodobně látkové očko, díky kterému se dostanete k celému ovladači. Ten taky budete moci vyndat pomocí speciálního madla. Společnost Microsoft, toto balení již nějakou dobou testovala na hráčích trpících různými typy postižení.

Ovladač bude na trhu od září za 100 dolarů. Napište mi do komentářů, co si myslíte o takovémhle řešení balení, nebo případně o samotném ovladači. Dále vám mohu doporučit náš starší článek, který se věnuje funkčnosti tohoto ovladače.