Microsoft v současnosti připravuje velké hody pro fanoušky série Age of Empires, neboť na ně se v blízké době usměje hned několikrát. Na proběhlé E3 představil Definitive Edition pro Age of Empires 2, třetí díl se jí dočká v budoucnu a zároveň se vyvíjí regulérní čtvrtý díl. 

Někdo by ale mohl zapomenout na podobnou strategii, která svého času taktéž patřila velká pozornost - Age of Mythology, takový dnešním slovem spin-off s bohy. K té by se Microsoft podle všeho také chtěl vrátit. Kreativní ředitel pro všechny Age of Empires záležitosti Adam Isgreen to prozradil serveru Eurogamer. Isgreen sice nebyl kdovíjak konkrétní, ale Microsoft se zřejmě k Age of Mythology v ne až tak vzdálené budoucnosti chce vrátit. 

Plány Microsoftu jsou prozatímně tyto: zpracovat DE pro původní trilogii, dodělat čtyřku, udělat patch pro Age of Mythology: Extended Edition, která potřebuje trochu poštelovat, a poté "se uvidí, co by šlo s Mythology provést". 

Ať už by se jednalo také o Definitive Edition nebo rovnou další díl, jakákoliv varianta (a obě dvě ještě víc) by milovníky strategií určitě potěšila.