Letní verze Future Games Show je za námi. Tradičně šlo o přehlídku méně známých her. Některé z nich ale dokážou zaujmout, ať už svou originalitou, grafikou, hratelností nebo příběhem. Tak se pojďte společně s námi ponořit do souhrnu.

Pokud patříte mezi příznivce ochránců zákona, možná vás zaujme sandboxové policejní RPG The Precinct, v němž se ujmete role začínajícího policisty, s nímž musíte vyčistit ulice města se zajímavou atmosférou. Hra vyjde ve verzi pro PC, Xbox Series X|S a PlayStation 5 už brzy, konkrétně 15. 8. 2024.

Světovou premiéru si na Future Games Show Summer Showcase 2024 odbyla upoutávka na Deliver Us Home, třetí díl vesmírného dobrodružství od Keoken Interactive, předtím vytvořili Deliver Us the Moon a Deliver Us Mars. Bohužel autoři mají finanční problémy a aby mohli hru dokončit, budou potřebovat peníze od hráčů dříve. Kampaň na Kickstarteru bude spuštěna už 11. 6.

Je to drsné, je to adrenalinové, co je to? Přece Warhammer 40,000: Space Marine 2. K dispozici máme hezký sestřih.

„Ve Warhammer 40,000: Space Marine 2 se chopíte role vesmírného mariňáka, brutálního Císařova válečníka s nadlidskými schopnostmi. Postavíte se na odpor hrůzám z hlubin galaxie v epických bitvách na vzdálených planetách a natřete jim to svými smrtícími dovednostmi a devastujícími zbraněmi. Také odkryjete temná tajemství, zaženete nekonečnou temnotu na ústup a prokažete neochvějnou věrnost lidstvu,“ láká popisek.

Warhammer 40,000: Space Marine 2 rozpoutá bitvu 9. 9. 2024 na PC, PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S. Jak už nějakou dobu víme, ve hře budoučeské titulky.

Praštěný Goat Simulator 3 čeká obdobně praštěné DLC Multiverse of Nonsense. To vyjde už 19. 6. pro PC, PlayStation a Xbox a soudě dle traileru a názvu samotného přídavku si bude dělat srandu nejen z filmového univerza Marvel Studios.

Top-down obdoba Dishonored bez nadpřirozených prvků? Ne tak docela, ale i tak vypadá stealth dobrodružství Eriksholm: The Stolen Dream velmi zajímavě, za což může nejen zasazení využívající éru přelomu 19. a 20. století. V tomto případě se zatím musíme obejít bez data vydání, ale počítá se s verzemi pro PC (Steam, Epic Games Store), PS5 a Xbox Series X|S.

Už 20. 6. se do předběžného přístupu na Steamu dostane hra First Dwarf, která má v roce 2025 vyjít v plné verzi rovněž na konzole. Demo je dostupné už nyní. Hra bude mít české titulky.

First Dwarf je akční RPG s prvky budování základny, která prověří vaše schopnosti přežití a průzkumu ve fantasy otevřeném světě na plovoucích ostrovech ve vzduchu.

Tvůrci futuristické noir detektivky Nobody Wants to Die z polského studia Critical Hit Games nabídli čerstvý pohled na New York v roce 2329. Nové video se zaměřuje také na hlavního hrdinu a tvorbu hudebního doprovodu. Hru pohání engine Unreal 5 a vyjde ještě letos ve verzi pro PC, PS5 a Xbox Series X|S.

Detective Dotson je příběhová adventura odehrávající se v moderní Indii. Seznámíte se se zajímavými postavami a využijete převleky k tomu, abyste jako detektiv získal důležité informace. Prozkoumáte ulice Indie, shromáždíte stopy a vyřešíte případy. Vydání koncem letošního roku pro PC, v budoucnu pro mobilní zařízení a konzole.

Připomíná se nám postapokalyptický survival Once Human odehrávající se ve světě plném divokých mutací. Na PC bude hra dostupná už 9. 7., vydání na konzole a mobilní zařízení je potvrzeno na později.

Bogdan's Cross v sobě nese příběh obyčejného medvědího pastýře oveček, jenž je předurčený stát se legendárním templářským rytířem. Procházet budete nádhernou krajinou, bojovat s temnými nepřáteli a odhalíte příběh, který ukrývá templářský řád. Datum vydání nevíme, ale už brzy by se měl objevit na Steamu a Epicu.

Studio Primal Game se zastavilo na Summer Showcase, aby nabídlo podrobnější představení hry Mandragora, 2,5D soulslike sidescrolleru. Hra vyjde na PC a konzole ještě letos.

Sonokuni od hiphopových umělců, kteří se stali nezávislými vývojáři Don Yasa Crew, je akční hra z izometrického pohledu, která připomíná Hotline Miami a je inspirovaná japonskou mytologií. Brzy vyjde na PC.

In Sink je kooperativní puzzle hra, ve které hráči musí synchronizovat své pohyby a komunikovat, aby uspěli. Hra vyjde již brzy na PC. Na Steamu je zatím dostupný bezplatný prolog.

Příznivci nezávislého rybářského dobrodružství DREDGE od Black Salt Games, které minulý rok sklidilo značnou chválu, se mohou těšit na druhé rozšíření. Nový trailer odhalil, že 15. 8. dorazí zajímavě vypadající DLC s názvem The Iron Rig.

Hororovou rybářskou adventuru obohatí o nový cíl s vlastním příběhem a předměty. Čeká vás dvě až pět hodin nového obsahu s možností ulovit více než 50 nových ryb a posunout úroveň tropu lodi. Vyjde 15. 8. 2024.

Příznivce survival hororů a hororových stříleček by mohl zaujmout projekt Pneumata, který má na svědomí studio Deadbolt Interactive. Hra připomíná nejen sérii Resident Evil a ve verzi pro PC, PlayStation a Xbox vyjde někdy během letošního léta.

Můžeme se ponořit do příběhu Eternal Strands od bývalého kreativního ředitele Dragon Age. Láká na mix akce, kouzel a lezení při odhalování tajemství Enklávy – kdysi mocného národa, který nyní leží ladem. Chystá se pro PC, Xbox Series X/S a PS5.

24. 7. se v early access na Steamu (demo už je dostupné) objeví Farlands.

Kdyby vám to uniklo, tak 20. 6. na PC vychází kooperativní simulátor drogového dealera. Drug Dealer Simulator 2 se odehrává v dynamickém otevřeném světě, můžete hrát sami, stejně tak s příteli.

Podívejte se na netradiční akci Clockwork Ambrosia:

Do předběžného přístupu na Steamu a Epic Games Store vstoupila first-person akce Diabotical Rogue.

Pomozte Tamo zachránit Koko pomocí moci zakázaného meče nekromanta. Proměňte své nepřátele ve spojence a dostaňte se do hlubin Nekromantovy kobky. Porazte strážce a získejte dostatek síly duše, abyste mohli Koko přivést zpět do světa živých, ať to stojí, co to stojí. Sword of the Necromancer dorazí ještě během letošního léta na PC, PlayStation, Xbox a Switch.

Společnost Billy Goat Entertainment přinesla trailer ke hře Parcel Corps. Simulátor kurýra na kole se na PC a konzole dostane 3. 9. 

Máme tady gameplay trailer na Screenbound, a tak máme možnost se podívat, jak se tahle interdimenzionální plošinovka bude hrát. Brzy vyjde pro PC.

Netflix se pochlubil s přehlídkou her pro Android a iOS, na které se mohou těšit jeho předplatitelé.

Některé hry zajmou tím, jak vypadají, jiné tím, co se v nich děje. A pak jsou tu tituly, kterých si nelze nevšimnout zásluhou jejich názvu. Do této kategorie nepochybně spadá i strategická hříčka Happy Bastards, v níž můžete naverbovat bandu žoldáků a hlupáků a vést je ke slávě. Nebo k dosažení vašich sobeckých cílů.

Pokud jste nečetli naše novinky v týdnu, tak na Steamu je nově dostupná first-person střílečka Bodycam, která klade důraz na realistické zpracování. Je v předběžném přístupu.

Akce Future Games Show Summer Showcase 2024 nám přinesla také výživný pohled na filmově laděný singleplayerový horor The Casting of Frank Stone, který vzniká ve spolupráci společností Supermassive Games a Behaviour Interactive. V novém videu tvůrci řeší například napojení na svět multiplayerového hitu Dead by Daylight, tentokrát vám ale největší šanci na přežití zajistí především rozhodování a řešení hádanek.

Také je tady gameplay trailer, který ukazuje bojový systém, rozmanité biomy a drsné nepřátele z The Relic: First Guardian. Hra se chystá pro PC a PlayStation.

Hell of an Office je precizní plošinovka zasazená do pekla bílých límečků. Na Steamu si můžete vyzkoušet demoverzi.

V detektivním simulátoru The Operator budeme spojovat stopy a rozplétat záhady. Hra se objeví ještě letos.

Máme tady další sestřih menších her:

Šálek kávy, zapeklité kriminální případy a chleba. Ach ty prokleté drobky chleba, kvůli kterým opustila detektiva kačera i jeho přítelkyně. To ale stranou, v tomto rybníce je mnoho případů, které musíte vyřešit. Najít důkazy, vyplnit mezery a odhalit viníka! Duck Detective: The Secret Salami si užijete jak na PC, tak i Xboxu Series X/S a Nintendu Switch. Nově si tenhle kousek užijete i na mobilních zařízeních do konce tohoto roku.

Sacrifire je pixelové RPG inspirované 90. lety. Na Steamu můžete zažádat o přístup do playtestu.

Worlds Worst Handyman je komediální stealth hra, ve které se stanete nejhorším údržbářem na světě a zažijete s ním chaotické dobrodružství. Vaším úkolem utíkat před nespokojenými klienty, pokazit opravy a zachránit svůj milovaný zvířecí útulek před bankrotem. Hra vyjde v září.

Ve hře Run From Mummies musejí hráči spolupracovat, aby se vyhnuli pastím a porazili bosse v tomto dungeon crawleru s turistickou tématikou. Vyjde na podzim 2024 pro PC a PS5. Na Steamu je demo.

Dustborn jsme mohli už dříve vidět, co by zajímavý příběh party lidí, kteří si užívají „víkendový výlet“ po Americe. Má to jen jeden háček. Tahle parta lidí je na útěku ve světě, kde slova mají obrovskou sílu. Nová ukázka navíc předvádí, jak moc velký mají dopad. Takový, že se slova mění v realitu a co si budeme, ten policista by o tom mohl vyprávět. Do světa Dustbornu se budeme moci ponořit už 20. 8. 2024 na PC a konzole.

Enter the Chronosphere je tahová bullet hell hra, která vyjde brzy na Steamu.

Kraken Empire přichází s fyzikálně založenou real-time strategií Toy Tactics, ve které kreslíte formace a velíte legiím roztomilých minifigurek. Hra je nyní k dispozici v předběžném přístupu na Steamu.

Příběhový trailer přibližuje Linkito, sandboxovou logickou hru, která už 23. 7. bude na Steamu. Zatím si můžete vyzkoušet demo.

Unreal Engine 5 si vybírá mnoho vývojářů, aby mohlo vytvořit své vysněné hry. Epic přináší souhrn toho, co všechno lze s touto technologií udělat.

Vedoucí projektu Starship Troopers: Extermination se objevil na Future Games Show, aby prozradil všechny podrobnosti o aktualizaci Carnage on Planet X-11, která mimo jiné přináší perzistentní těla brouků.

 Pokud patříte mezi zaryté fanoušky Crashe Bandicoota, tak tu je něco přesně pro vás. V barevném a kouzelném světě Nikoderiko: The Magical World se vydáte na dobrodružství s Niko a Lunou a budete muset zachránit ostrov a jeho obyvatele napříč sedmi různými světy. V nich vám bude pomáhat obrovské množství zvířecích kamarádů. Svou unikátní grafikou navíc Nikoderiko: The Magical World hraje na nostalgickou strunu a zároveň vypadá velmi příjemně na hraní i s dětmi. Můžete totiž hrát sami nebo v kooperaci. Hru si budeme moci zahrát jak na PC, ta i na konzolích ještě tento rok.

Poslední hrou na Summer Showcase je novinka od nezávislého studia Woodrunner Games, jehož vývojáři pracovali na hrách Cuphead a Rick and Morty. Hra bude plně odhalena později v tomto roce.