Jedním ze symbolů hlavních dílů série Fallout je nepochybně psí společník, který se obvykle jmenuje Dogmeat. Proto bylo vždy zvláštní, že v multiplayerovém Falloutu 76 dosud žádný živý tvor nemohl hráčům po vzoru Dogmeata dělat společnost. Fanoušci po této mechanice mnohokrát volali a sami vývojáři z Bethesdy Game Studios mnohokrát naznačili, že by na ni dříve či později mělo dojít, ale kde nic, tu nic. Změnu přinesl až přímý přenos Microsoftu, na nějž došlo v rámci japonské výstavy Tokyo Game Show.

Tvůrci Falloutu 76 během Tokyo Game Show oznámili, že zvířecí společníci do hry dorazí ještě do konce letošního roku. Počítat můžeme minimálně se psy a kočkami. Podobně jako v případě lidských společníků, kteří do postapokalyptické Appalachie začali přicházet po vydání expanze Wastelanders, ale platí, že čtyřnozí parťáci nemohou opustit váš C.A.M.P. Budou tedy fungovat jako domácí mazlíčci a na rozdíl od starších, singleplayerových Falloutů je nemůžete brát s sebou při plnění všemožných aktivit mimo základnu.

Podle vývojářů však bude možné se zvířecími společníky přesto integrovat různými způsoby, přičemž více informací o této novince máme dostat v dohledné době. Někdy během příštího roku pak dojde na rovněž očekávanou možnost proměnit svou postavu v ghúla, což s sebou má přinést řadu nových možností i omezení.