Na posledním State of Play došlo k dlouho spekulovanému oznámení vydání hitu Palworld na PlayStation 5. Nejenom to, hra dokonce v ten stejný moment vyšla. Jenže nevyšla všude, japonská verze stále čeká na datum vydání, podle příspěvku japonského účtu Palworld na X.

V příspěvku se píše, že Palworld byl vydán v 68 zemích a regionech po celém světě. „V Japonsku není datum vydání rozhodnuto. Omlouváme se všem v Japonsku, kteří se na to těšili, všichni naši zaměstnanci budou tvrdě pracovat na tom, aby hru uživatelům PS5 doručili co nejdříve,“ píše se v hrubém překladu v příspěvku.

Nikde není zmíněn důvod, proč k vydání v domovině samotné hry nedošlo. Dá se ale spekulovat, že to je kvůli čerstvě podané žalobě od Nintenda. Ty se chtějí soudit s Pocketpair, autory Palworldu, kvůli údajnému porušení patentů. Žalobě jsme se důkladně věnovali v tomto článku.

Palworld původně vyšel v předběžném přístupu pro PC a poslední dvě generace Xboxu, a to i v rámci Game Passu. Verze pro PlayStation 5 není zahrnuta v žádném předplatném, zakoupit si ji můžete na PlayStation Store za 689 Kč.

Přečíst si můžete i naše shrnutí z přenosu State of Play.