Frenetická akce z pohledu třetí osoby nesoucí název Warhammer 40,000: Space Marine 2 obdržela dnes šestiminutový gameplay trailer, který detailně představuje hru. Video ukazuje vše, na co se můžeme po letních prázdninách těšit.

Ve videu si vzal slovo kreativní ředitel Oliver Hollis-Leick, který představuje příběhovou kampaň, kterou je možné hrát v kooperaci s dalšími dvěma hráči, stejně tak režimy pro více hráčů: Operations (PvE pro tři hráče) nebo Eternal Warfare (PvP – 6 na 6). V online hře dostanete možnost hrát za jednu ze šesti tříd (Tactical, Assault, Vanguard, Bulwark, Sniper a Heavy). Vypadá to, že právě na multiplayer kladli v Saber Interactive největší důraz.

V režimu Operations můžete pomocí znalostí o zbroji a zkušeností získaných na bojišti odemknout až 25 perků pro každou třídu, které ovlivňují váš herní styl. S každou novou misí lze také vylepšovat zbraně a odemykat tak silnější varianty a unikátní kosmetický obsah. Kosmetika brnění a zbraní získaná v Operations bude k dispozici i v režimu Eternal War, zatímco perky a vylepšení zbraní budou z důvodů vyváženosti hry vyhrazeny výhradně pro PvE.

Space Marine 2 se bude po vydání pravidelně rozšiřovat. Pro všechny hráče budou zdarma k dispozici nové mise pro Operations, nové mapy pro PvP, nové zbraně a noví nepřátelé. V rámci Season Passu bude k dispozici další kosmetika. Ve hře nebudou žádné mikrotransakce ani prémiový obchod.

„Chopte se role vesmírného mariňáka, brutálního Císařova válečníka s nadlidskými schopnostmi. Postavte se na odpor hrůzám z hlubin galaxie v epických bitvách na vzdálených planetách a natřete jim to svými smrtícími dovednostmi a devastujícími zbraněmi. Odkryjte temná tajemství, zažeňte nekonečnou temnotu na ústup a prokažte neochvějnou věrnost lidstvu,“ láká studio Saber Interactive.

Warhammer 40,000: Space Marine 2 vyjde 9. září tohoto roku s českými titulky na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.