Trvalo to, trvalo, ale nakonec se hráči na Xboxu dočkají hry Kena: Bridge of Spirits, která před téměř třemi roky vyšla na konzole PlayStation a počítače. Oficiální oznámení zatím chybí, ale příchod zajímavé akční adventury avizuje ratingová agentura ESRB. Ta věkově hodnotila Kena: Bridge of Spirits - Deluxe Edition pro Xbox Series X/S.

Pohádkové dobrodružství Kena: Bridge of Spirits vytvořilo malé nezávislé studio Ember Lab za pomoci Sony. Z toho důvodu zřejmě tak dlouhá prodleva. Titul se odehrává v kouzelném světě plném soubojů s rychlým spádem. Vžijete se do Keny, mladé průvodkyně duší, jež se vydala na cestu do opuštěné vesnice, aby zde našla posvátnou horskou svatyni. Vaším úkolem je dát dohromady a neustále rozšiřovat tým drobných duší zvaných Rot, jež vyvažují rovnováhu rozkládáním tlejících prvků. Budete rozvíjet schopnosti svých společníků, vymýšlet nové způsoby manipulace s prostředím a odhalovat tajemství zapomenuté komunity ukryté v zarostlém lese, kde bloudí uvězněné duše.

Pokud byste toužili po pokračování, tak to bylo již dříve vyloučeno. Bohužel ani nevíme, zda v Ember Lab od té doby na něčem pracují. Firma se dříve zaměřovala na reklamu a aplikace. I přesto, že Kena byla úspěšná a Sony měla být ze zájmu nadšena. Kena: Bridge of Spirits byla nejstahovanější hrou pro PlayStation 5 v září 2021 v Evropě a patnáctá v Severní Americe.

V recenzi jsme napsali: „Kena: Bridge of Spirits je výborná hra s dechberoucím audiovizuálem, zábavným průzkumem a kreativními hádankami. I přesto, že s ní není vysloveně nic špatně, nedokázala udělat ten krok navíc a opravdu dotáhnout svoji hratelnost a příběh, které jsou ve výsledku největšími, ale přesto malými, kazy tohoto titulu.“