Paříži právě probíhají Olympijské hry, a to po dlouhá léta znamenalo i doprovodnou hru, kde ve sportovních disciplínách poměří síly i Mario se Sonicem. Dvojice maskotů konkurenčních firem se ale do Francie nepodívala. Nikdo nevěděl proč. Herní novinář Stephan Totilo se zeptal Segy, která hry vyvíjela, proč nevznikl Mario & Sonic at the Olympic Games 2024, ale odpovědi se mu nedostalo. Pro Eurogamer ale promluvil producent, který dlouhá léta na sérii pracoval – Lee Cocker.

Podle něj je vina na straně Mezinárodního olympijského výboru (MOV), který se rozhodl, že neobnoví dohodu o licenci, kterou měl s Nintendem a Segou, a která skončila v roce 2020. „Chtěli se podívat po jiných partnerech a prozkoumat NFT a esporty,“ vyjádřil se Cocker.

Jeho výpovědi nahrává i to, že MOV skutečně uzavřel partnerství týkající se esportu, a to se Saudskou Arábií, kde se už příští rok budou konat esportové hry, jak jsme psali dříve.

Navíc vznikla oficiální doprovodná videohra k letošním Olympijským hrám. Tou je Olympics Go! Paris 2024 studia nWay. Hra je free-to-play na mobily a PC skrze obchod Epic Games. Názor na ni si udělejte sami, ale vězte, že obsahuje i NFT odznáčky.

Mario & Sonic je série, která začala v roce 2007 hrou Mario & Sonic at the Olympic Games, vycházela z Olympiády v Pekingu. Šlo o první herní setkání těchto dvou slavných maskotů. Hry vyvíjela Sega, Nintendo jim povolilo používat jejich postavy a později i hry vydávalo. Posledním dílem byl Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020. Ten ale moc velký úspěch nezaznamenal, jak v recenzích, tak v prodejích. Naši recenzi si můžete přečíst zde. I nepříliš velký úspěch hry mohl ovlivnit MOV v rozhodnutí spolupráci se Segou neprodloužit.