Navzdory ukončení rozsáhlé restrukturalizace došlo v Embracer Group k uzavření dalšího studia. O práci přišli tvůrci nedávného remaku Alone in the Dark ze švédského Pieces Interactive. Firma byla založena v roce 2007 a o deset let později ji koupila Embracer Group a zařadila pod THQ Nordic. Předtím pracovala například na Magicka 2.

Alone in the Dark se neprodávalo podle představ vydavatele. Hra na trh vstoupila v březnu tohoto roku ve verzích pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. U nás v recenzi obdržela 7/10 za hezké vyobrazení atmosféry a prostředí a celkově příjemnou hratelnost. Další hrou, která nenaplnila prodejní cíle Embraceru, je Outcast: A New Beginning od Appeal Studios.

„Alone in the Dark se snaží novému publiku představit hru, sérii a příběh, který před tolika lety započal jeden z nejoblíbenějších žánrů, které se dnes těší ohromné podpoře. V porovnání se svou přímou konkurencí bohužel nová reimaginace původního dílu nevyčnívá tak, jak by mohla, přesto jde o zábavný a se vším všudy dobře zvládnutý titul, který doufám, že je pouze začátkem něčeho víc,“ napsali jsme v recenzi.

Od 1. 4. 2023 do 31. 3. 2024 propustila Embracer Group celkem 1532 lidí. Plus prodala Saber Interactive a Gearbox Software. Také zrušila studia Volition (Saints Row) a Free Radical Design (TimeSplitters) a snížila počet her ve vývoji o 80. Do 31. 3. 2025 chce skupina vydat více než 70 titulů. Mezi nimi je i Kingdom Come: Deliverance 2 od českého studia Warhorse a Killing Floor 3.