Na počest 80. výročí Dne D, vylodění Spojenců v Normandii 6. června 1944, World of Tanks nabízí sérii vzpomínkových herních akcí, aby uctila jeden z nejzásadnějších momentů v historii druhé světové války.

Mezi aktivity patří nový PvE režim Operation Overlord, tematická Battle Pass sezóna, speciální historický živý přenos přímo z LCT 7074, jediného známého přeživšího vylodění tankového plavidla ve Velké Británii, které se účastnilo Dne D, a další.

Tankisté bezplatné akce World of Tanks se mohou pustit do hraní nového sólového PvE režimu inspirovaného operací Overlord, který nabízí možnost zažít boj o vylodění v Normandii. Účastníci budou velet ikonickému tanku M4A3E8 Sherman s hlavním cílem prorazit skrz opevněné nepřátelské obrany. Ničením pobřežních bunkrů, které chrání protiletadlové baterie, hráči aktivují další AI-podporu od průzkumných letadel spojeneckých sil a dělostřelectva bitevních lodí, které způsobí obrovské škody na cílech.

Tankisté se také budou potýkat s dalšími výzvami, protože mapa je plná smrtících min. Aby bylo zajištěno úspěšné postoupení, budou mít velitelé na své straně tajnou zbraň: Sherman Crab. Sherman Crab byl speciálně navržený tank na detekci min, který byl aktivně používán během druhé světové války. Pomáhal bezpečně procházet bojištěm záměrným odpalováním pozemních min a bude klíčový na cestě k vítězství.

Ve zvláštní D-Day Battle Pass sezóně, která bude probíhá od června do září, hráči postupují skrz tři kapitoly, z nichž každá odemyká nový Tier VI Premium tank s 3D styly inspirovanými Normandií a představuje tři unikátní členy posádky. Sezóna nabízí rozsáhlé odměny, včetně bonů, kreditů, prémiového účtu, vybavení a dalších herních předmětů.

Bude také k dispozici speciální interaktivní mapa D-Day Events, kde se tankisté dozví více o událostech kolem výročí. Postupem skrz sérii tematických misí hráči získají speciální tokeny, které mohou být vyměněny za prémiová vozidla, unikátní přizpůsobení a dny prémiového účtu.