Twitter býval poměrně otevřenou a přístupnou sociální sítí, před dvěma lety ale přišel excentrický miliardář Elon Musk s nápadem ho koupit, přejmenovat na X a předstírat, že za jeho vlády se promění ve skutečný ráj a vzor pravé svobody slova. Jenomže se stal pravý opak. Mnozí uživatelé mu stále říkají Twitter a neustále na něm dochází k nepředvídatelným změnám a zásahům, které často popírají věci, jež Musk sliboval v minulosti. Nemluvě o dlouhodobě problematické situaci s boty a falešnými účty či o faktu, že i některé základní funkce, například možnost editovat zprávy, jsou zpoplatněny.

Běžný uživatel tak může snadno nabýt dojmu, že to jde s celou sociální sítí dlouhodobě od desíti k pěti. A tento dojem může tu a tam vyvolat i herní průmysl, včetně toho českého. Studio Bohemia Interactive totiž oznámilo, že došlo k dočasnému zmrazení oficiálního twitterového účtu DayZ, což je poněkud příhodné, když tvůrci úspěšného survivalu chystají mrazivou expanzi Frostline.

Prý jde ale opravdu o dočasný stav, který studio řeší s podporou Twitteru a který nemá mít vliv na pravidelné zveřejňování nových informací o DayZ Frostline a vydávání blogových příspěvků na oficiálním fóru. Nutno však podotknout, že pokud se nyní podíváte na účet DayZ, zobrazí se informace, že vůbec neexistuje.

Důvod zmrazení celého účtu nebyl oznámen, možná má ale co dělat s reakcí na nedávnou změnu s cílem zcela skrýt informace o tom, kdo co lajkuje. Ani v tomto případě není jasné, proč k takové změně došlo, správce twitterového účtu DayZ ale nedlouho po jejím zavedení zveřejnil tweet, v němž žádal uživatele, aby zprávu lajkovali, prý za účelem testování. Umíme si představit, že tím došlo k porušení nějakého bizarního pravidla, které je součástí stávajících smluvních podmínek sociální sítě. Pokud tomu tak skutečně je, lze i v tomto případě argumentovat klasickým tvrzením, že neznalost zákona neomlouvá, přesto jde o situaci, která poukazuje na to, že Twitter je stále víc než co jiného jeden velký chaos.