Shigeru Miyamoto je sice herní legenda, která stojí se značkami jako Mario, Zelda, Pikmin nebo Star Fox, ale také to je jen člověk. Ve svém věku 71 let patří k nejstarším členům Nintenda. Na schůzi akcionářů byla tato skutečnost adresována s důrazem na Miyamotovo zdraví.

Ten se podle hrubých překladů z japonštiny vyjádřil, že si cení obav a že je skutečně nervózní z toho, že je mezi kolegy nejstarší. Stále se ale cítí dobře při práci v Nintendu, ačkoliv se už neúčastní denního vývoje.

Práci na vývoji z velké části deleguje svým mladším kolegům a podle něj se tak daří hladce. Uvědomuje si ale, že i ti stárnou, a tak by rád zapojil ještě mladší vývojáře. Na závěr dodal, že je velmi zapojen do vývoje mobilního Pikmin Bloom, za kterým stojí společnost Niantic, autoři Pokémon Go.

Připomeňme si také, že kromě práce na hrách má Miyamoto i funkce „reprezentativního ředitele“, což je vysoce postavená funkce ve firmě specifická pro Japonsko. Miyamoto má tedy na starosti i záležitosti týkající se obchodu a právních věcí firmy.