Behaviour Interactive, firma, kterou můžeme znát díky asymetrickému hororu Dead by Daylight, kupuje indie vývojáře z Red Hook Studios. Ti se proslavili dvěma rogue-like tituly Dark Dungeon. Obě hry podle tiskové zprávy prodaly dohromady přes 7 milionů kopií.

Na začátku tohoto roku jsme si nastavili ambiciózní cíl jako vydavatelé – učinit Behaviour synonymem hororů a obklíčit Dead by Daylight knihovnou podobných, výjimečných hororových her. Naše akvizice Red Hook je další krok k tomuto cíli,“ říká spoluzakladatel Behaviour Interactive Rémi Racine s tím, že ještě nehodlají přestat s podobnými kroky

Spoluzakladatel Red Hook Studios Chris Bourassa říká, že v Behaviour našli spřízněné duše. Uvádí, že obě studia jsou kanadská, nezávislá a obě tvoří hororové hry. „Kde se lišíme, je měřítko, což nám otevírá dveře k novým možnostem. Podpora Behaviour nám umožní následovat naši vizi pro budoucnost Red Hook a budeme se moc plně soustředit na přeměnu Darkest Dungeon na juggernauta žánru temného fantasy,“ popisuje Bourassa.

V Red Hook je zaměstnáno 28 členů, všichni by ve studiu měli zůstat i po akvizici. „Akvizice umožní našemu týmu pokračovat ve vývoji Darkest Dungeon cestou, jakou umíme nejlépe s výhodou jejich prostředků a znalostí. […] S pomocí Behaviour se můžeme více ponořit do série,“ říká druhý spoluzakladatel Red Hook Studios Tyler Sigman.

Máme radost, že můžeme přidat Darkest Dungeon do hororového portfolia Behaviour. Nejen, protože jsme fanoušci těch her, ale díky nepřekonatelné kreativitě a vášně, kterou Chris, Tyler a celý tým Red Hook projevují,“ uzavírá CTO Behaviour Interactive Stepehn Mulrooney.

Behaviour Interactive dále aktivně pracují na Dead by Daylight. Kromě toho jsme se na začátku dočkali spin-offu The Casting of Frank Stone, který Behaviour vydává. O vývoj se postaralo studio Supermassive Games, tvůrci Until Dawn.