Když se řekne LucasArts a počátek 90. let, většina hráčů si nejspíš vybaví proslulé Star Wars simulátory X-Wing a TIE Fighter nebo pokládání základních stavebních kamenů moderních point-and-click adventur díky klasikám jako The Secret of Monkey Island, Indiana Jones and the Fate of Atlantis a Day of the Tentacle (neměli bychom ani zapomenout zeptat se na Loom). Studio však i tehdy pracovalo na dalších projektech, jak dokazuje třeba akční počin Zombies Ate My Neighbors, který vyšel v roce 1993 na konzole Super NES a Sega Mega Drive. O rok později následovalo pokračování s názvem Ghoul Patrol.

Obě hry nyní díky studiu DotEmu a herní větvi společnosti Lucasfilm, Lucasfilm Games, míří na nové platformy, konkrétně na PC, PS4, Xbox One a Switch. K dostání budou už 29. června/júna 2021 v rámci jednoho balíku jednoduše nazvaného Zombies Ate My Neighbors and Ghoul Patrol. Očekávat můžeme ty samé 16bitové hry, jaké bylo možné si zahrát v letech 1993 a 1994, jež dohromady nabízí přes 70 úrovní. Teenageři Zeke a Julie, kterých se ujme hráč, se v nich musí postavit celé řadě pestrých nepřátel a zachraňovat sousedy a obyvatele města. To všechno v doprovodu řádné hororové atmosféry.

Přečtěte si také: Nejprodávanější Star Wars hrou v USA je Battlefront z roku 2015

Těšit se ale můžeme i na několik novinek, třeba na možnost kdykoliv uložit postup, lokální kooperativní režim pro 2 hráče nebo achievementy. Ve speciálním přehrávači přímo ve hře pak bude možné poslouchat kompletní soundtrack obou titulů, zatímco muzeum umožní zhlédnutí videa s rozhovorem s jedním z původních tvůrců nebo návštěvu bohaté galerie plné obrázků ze hry, dosud neviděných konceptů z vývoje a různých marketingových materiálů.

Lucasfilm Games tímto krokem znovu potvrzuje, že se nehodlá zaměřovat pouze na podporu nových Star Wars titulů, což dokazuje i vznik další hry Indiany Jonese, na níž pracuje Bethesda a studio MachineGames, zodpovědné za moderní díly série Wolfenstein. Nezbývá než doufat, že herní odnož Lucasfilmu bude v resuscitaci starých her pokračovat a že nás v tomto případě čeká co nejlepší verze obou her. Původní vydání Zombies Ate My Neighbors se totiž lišilo v závislosti na platformě i regionu, tak snad příští měsíc nedostaneme jen cenzurovanou či jinak omezenou verzi.

Dobrá zpráva každopádně je, že PC verze Zombies Ate My Neighbors and Ghoul Patrol bude k dostání na Steamu i na GOG.com. Celkově se pak jedná o projekt, který bude k dispozici digitálně za cenu okolo 13 eur, společnost Limited Run Games však chystá i speciální krabicovou verzi, jež bude představena v dohledné době.