Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- INDIAN: Včera jsme potichu spustili nové komunitní profily. Najdete na nich svou aktivitu, můžete si vyplnit oblíbené platformy a odpovědět na záludná životní rozhodnutí. Tak určitě mrkněte na svůj profil. Tahle vypadá ten můj.

- Koupili jste si PS3 verzi šílených závodů Zombie Driver? Pak si z PS Store můžete zdarma stáhnout verzi pro PlayStation 4, která před pár dny vyšla pod názvem Zombie Driver: Immortal Edition za 409 Kč. Jde o remaster původní verze a obsahuje i DLC. Zombie Driver připomíná legendární Carmageddon. Titul má díky zpětné kompatibilitě fungovat i na PS5.

- En Masse Entertainment zavírá krám. Tuhle společnost můžete znát ve spojení s Tera. Na MMORPG dohlížela téměř deset let. Vydavatelství vzniklo v roce 2008 a vlastní ho jihokorejská Krafton Game Union společně s tvůrci PUBG. O osud Tera se nemáme bát, stejně tak o Closers.

- Crysis Remastered má vyjít koncem tohoto týdne. Nové video pořadu PlayStation Access slibuje hru pro PS4 již v pátek 21. 8. Crytek zatím datum vydání neoznámil, Crysis Remastered vyšlo zatím pouze pro Switch, ale brzy se má dostat právě na PS4, Xbox One a PC.

Přečtěte si také: EA Play zdražuje na počítačích i konzolích

- EA Play bude na Steamu spuštěné 31. 8. letošního roku. V rámci předplatného si v předstihu budete moci vyzkoušet Madden NFL 21, FIFA 21 a Star Wars: Squardrons. Plus získáte přístup k plným verzím titulů jako A Way Out, Battlefield V, Crysis, série Dead Space, některé díly Dragon Age, Fe, série Mass Effect, Medal of Honor, Need for Speed nebo Plants vs. Zombies.

- Bloober Team nám ukazují rozdíl mezi starou a novou verzí Observeru. Úspěšný sci-fi horor vyjde koncem letošního roku na PS5 a Xbox Series X pod názvem Observer: System Redux a pochlubí se vylepšenou grafikou, globálním nasvícením, volumetrickým nasvícením, podporou ray tracingu, vylepšeními modely postav a novými animacemi. Tohle vše má zajistit „skutečně pohlcující prostředí“.

- Take-Two Interactive koupili studio Playdots za 192 milionů dolarů - 90 milionů v hotovosti a 102 milionů v nových akciích Take-Two. Firma vznikla v roce 2013 a vytvořila hry Dots, Two Dots a Dots & Co, které mají dohromady více než 100 milionů stažení.

- O PlayStation 5 je velký zájem. Svědčí o tom více než 30 milionů zhlédnutí u videa, které novou generaci konzole od Sony představilo. Trailer byl publikován před dvěma měsíci, zatímco video odhalující Xbox Series X bylo zveřejněno 12. 12. 2019 a má necelých 14 milionů zhlédnutí.

- Společnost Embracer Group (THQ Nordic) vlastní 190 herních značek a má 133 her ve vývoji - z toho je 79 titulů dosud neoznámených. Nedávno Embracer Group koupili tvůrce série Metro ze studia 4A Games a vlastní i české Warhorse Studios nebo Deep Silver.

Přečtěte si také: Batman se blíží, GTA Vice City Online, NHL 21 na PC nebude

- Bude mít polské studio Bloober Team nového majitele? Tvůrci her Blair Witch, Observer a Layers of Fear si najali poradenskou společnost, která bude řídit fúzi a akvizici. Neustále se spekuluje, že má Microsoft zájem koupit nějaké polské studio a rozšířit svou divizi Xbox Game Studios. Budou to specialisté na horory, kteří nyní pracují na psychologickém hororu The Medium pro PC a Xbox Series X? S Microsoftem spolupracovali také na Blair Witch.

- Máte chuť na pizzu? Z Polska k nám míří Pizza Simulator, v němž se stanete manažerem restaurace, budete připravovat pizzy, vylepšovat prostory a bojovat s konkurencí. Hra vyjde pro PC přes Steam.