Spekulace o návratu slavné značky Silent Hill se objevují již mnoho měsíců. Dříve jsme se dozvěděli, že má Sony ukázat úplný restart, který je vyvinut interním studiem japonské korporace, a pořád ještě nepozvala hráče na příslušnou show. Nyní toho však víme o poznání více.

AestheticGamer, který prokázal své kontakty mimo jiné u vývojářů Resident Evil, se tentokrát rozhodl komentovat Silent Hill. Podle jeho názoru může být nová hra odhalena příští měsíc. Dle všeho informátor obdržel „velmi solidní“ důkazy. AestheticGamer zmínil, že hra může být prezentována zajímavým způsobem, ale neví nic o samotném titulu, takže je pro něj obtížné popsat jeho styl nebo měřítko. Je však jisté, že bez ohledu na předpoklady hru uvidíme dříve než později.

AestheticGamer poskytl i další informace. V roce 2018 Konami hledalo dva týmy, které by pracovaly na restartu a epizodickém příběhu. Tato zpráva prý pochází rovnou od dvou zdrojů. Na konci roku 2019 potvrdil AestheticGamerův blízký přítel z Japonska, že je vytvářen Silent Hill. Práce na tomto titulu začaly začátkem roku 2019. Dále podle něj hra vyjde pouze na PS5. Režisérem je Keiichiro Toyama, skladatelem Akira Yaomoka a grafikem Masahiro Ito. Podle fanoušků jde o dream team.

Důležité je také říct, že dle jeho informací Sony značku nekupuje a ani se nejedná o remake. Jde o měkký restart, který byl připraven tak, aby mohl být vydán jako první část série. Je tedy učen jako fanouškům série, tak i novým hráčům. A poslední zásadní je to, že je titul již nyní hratelný a během show PlayStation nám bude představeno i hratelné demo.

Poslední věc, tento Silent Hill nemá mít nic společného s Kojimou a jeho Silent Hills, které kvůli odchodu od Konami nedodělal.

Hráči si také všimli zajímavosti na Twitteru Coryho Barloga, tvůrce God of War, který odpověděl na redakční příspěvek GameSpotu. Novináři vyzvali hráče, aby si vybrali jednu ze čtyř značek, kterou by chtěli oživit. Mezi nimi se objevil i Barlog. Ten by si přál právě Silent Hill. To stačilo k tomu, aby se začalo šuškat, že v něm má prsty. To by bylo vskutku zajímavé…