O Hitman 3 se toho poslední dobou dozvídáme víc a víc. Nedávno to bylo především představení druhé sandboxové lokace - anglického sídla v Dartmooru. Nyní se dozvídáme datum vydání a další informace.

Na oficiálním blogu bylo potvrzeno, že hra vyjde 20. ledna/januára příštího roku. A to ve dvou edicích. Standardní, která obsahuje základní hru, a Deluxe edice. Ta kromě hry nabídne i Deluxe Pack. Jeho součástí jsou „Deluxe Escalations“, in-game předměty a obleky, digitální soundtrack, digitální artbook a vývojářský komentář.

Z obrázku vyplývá, že mezi novými obleky najdeme vylepšenou verzi Anthonyho Martineze z Hitman: Blood Money, oblek člena triády Red Dragon a potenciálně oblek Alistaira Beldingforda z Hitman: Contracts.

Pokud si navíc hru předobjednáte, získáte Trinity Pack. Ten obsahuje oblek, pistoli a kufřík ve třech různých barevných variantách reprezentující jednotlivé hry trilogie (Hitman, Hitman 2 a Hitman 3).

Před několika dny také přišla řeč na hardwarové nároky. Ty minimálně fanoušky předchozího dílu vůbec nepřekvapí. Jsou vlastně úplně stejné. Obě hry běží na stejném enginu a snaží se být co nejvíce kompatibilní, takže to dává smysl.

U minimálních požadavků autoři doporučují:

  • Intel i5-2500K s 3,3 GHz / AMD Phenom II X4 940
  • Nvidia GeForce GTX 660 / Radeon HD 7870
  • 8 GB RAM

U doporučených zase najdeme:

  • Intel i7 4790 4 GHz
  • Nvidia GeForce GTX 1070 / AMD Radeon RX Vega 56
  • 16 GB RAM

Zároveň je udávaná velikost hry 80 GB. Nutno však podotknout, že pokud vlastníte nebo budete vlastnit oba předchozí díly, může se velikost hry až ztrojnásobit. Hitman 2 v kombinaci s Hitman nyní zabírá 149,4 GB.

Hitman 3 tedy vychází v 20. ledna/januára příštího roku pro PC (s roční exkluzivitou pro Epic Games Store), Google Stadia, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X.

Pro konzole nové generace bude dostupný i upgrade zdarma v případě digitálních kopií hry - na Xboxu Series X bude vylepšení dostupné i u fyzické Xbox One verze díky programu Smart Delivery.

Na Epic Games Store je na týden zdarma první Hitman. Když si hru přidáte na svůj účet, už vám zůstane.