Oficiální kanál série Dead Space na YouTube po téměř devíti letech zaznamenal novou aktivitu, která jde ruku v ruce s nedávnými spekulacemi o návratu této hororové série.

YouTube kanál Dead Space má nový profilový obrázek. Logo závěrečného třetího dílu Dead Space z roku 2013 vystřídala nová ikonka s helmou hlavního hrdiny Isaaca Clarka. Dle všeho jde o výňatek z obalu Dead Space 2.

Informace o návratu Dead Space přinesl novinář Jeff Grubb. Podle jeho zákulisních informací na vzkříšení jisté série, která je u fanoušků hodně oblíbená, má pracovat studio EA Motive, zodpovědné mimo jiné za Star Wars Squadrons - původní trilogii vytvořilo studio Visceral Games. Grubb v prohlášení použil slovo „dead”, což poukazuje právě na Dead Space.

Návrat Dead Space dříve naznačovali i Shinobi602 a Jez z Windows Central. Někdo mluví o restartu značky, jiní o remaku/remasteru. Další dokonce spekulují o remasteru celé trilogie. K oficiálnímu představení by mělo dojít na akci EA Play Live. Ta se koná 22. 7. letošního roku.

TŘI ROKY PO PRVNÍM PŘÍBĚHU

Dead Space 2 se odehrává tři roky po děsivých událostech na vesmírné lodi USG Ishimura. Systémový inženýr Isaac Clark se probouzí z kómatu v obrovské vesmírné metropoli jménem Sprawl a zjišťuje, že je jediným přeživším strašlivé mimozemské nákazy a ocitá se sám uprostřed nové katastrofické noční můry. Ačkoli jeho mysl balancuje na pokraji šílenství, musí unikat před represí vlády a bojovat s přízraky své mrtvé přítelkyně, Isaac udělá cokoli, aby se zachránil a vyšel z krutého nerovného souboje vítězně.

S bohatým arzenálem vyspělých zbraní k porcování Nekromorfů a novým odhodláním je připraven utkat se s hrůzami temného vesmíru. Typickou Isaacovu plazmovou řezačku doplňují nové účinné zbraně, s nimiž se může vypořádávat s vytrvalou hrozbou ze strany Nekromorfů s ještě větší přesností a efektivitou na zemi i ve stavu beztíže.