Hráči a uživatelé PlayStation Network již dlouhou dobu žádají Sony o to, aby bylo možno změnit si uživatelské jméno. Šéf Sony Shawn Layden se vloni na akci PSX 2017 nechal slyšet, že tato funkce by mohla být v blízké době konečně dostupná. Od té doby už ale nějaký čas uplynul a možnost změny jména tu stále není. Nové spekulace mluví o tom, že by ten slavný den mohl brzy nastat. Cena ale bude vysoká, jak vyznělo z nové zprávy kolující internetem. Je třeba ji brát s rezervou, poněvadž není podložená oficiálním stanoviskem.

Podle informací uživatele Tidux - a pokud se zakládají na pravdě - skutečně by se funkce změny jména měla blížit. Avšak jestli se ji rozhodnete udělat, zaplatíte za to nemalou daň v podobě ztráty vašich trofejí a dále také her a savů. Pro sběratele platin by se tak jednalo o hodně velkou čáru přes rozpočet. Mělo by se jednat o postup získaný za podmínky, že jste profil na PSN měli už za doby PlayStationu 3. Majitelé PS4 by měli být podle všeho v klidu.

Nicméně Tidux dále také uvedl, že výsledek by nemusel být až tak drastický. Sony se podle všeho snaží zamezit tomu, aby to tak dopadlo. S čímž se pojí opětovně to, že informace nejsou potvrzené ani Sony, ani nikým pověřeným, čili je třeba zachovat chladnou hlavu.  Jisté by ale mohlo být to, že Sony na možnosti změně jména usilovně dělá, přestože to je zřejmě oříšek. 

Layden se k této problematice mimo jiné vyjádřil už v roce 2014, kdy vysvětlil, proč změna PSN jména není tak jednoduchá. Jedná se o protivné griefování hráčů v multiplayerových hrách. Sony nechce, abyste šli někoho prudit, za chvíli si změnili avatara a jméno a šli prudit do jiné hry. Váš nickname tak bude muset ještě chvíli zůstat v momentální podobě.