Již v říjnu jsme se dozvěděli, že díky službě Deck Verified později zjistíme, jaké hry nám na Steam Decku poběží. Valve nově spustilo vlastní web, kde si můžete zkontrolovat dostupnost her z vaší knihovny. Stačí se jen přihlásit.

Dostupnost je rozdělena do čtyř kategorií. U her s plnou kompatibilitou je jistota, že vám na Steam Decku poběží. Hry s částečnou kompatibilitou by měly fungovat také, ale chvilkami se může objevit nějaký menší problém. Je-li titul zařazen v kategorii her s nulovou kompatibilitou, na Steam Decku vám zapnout bohužel nepůjde. Poslední kategorií jsou hry s neznámou kompatibilitou, které Valve stále testuje. Nutno podoktnout, že se mnoho věcí může ještě změnit a některé hry si budete moci zahrát třeba později.

Pokud uvažujete nad koupí konzole, tuto možnost rozhodně doporučujeme. Není nic jednoduššího než se přihlásit. Jakmile tak učiníte, hry z vaší knihovny budou přehledně rozděleny do čtyřech zmíněných kategorií.

„Zbývající hry z Vaší knihovny jsme ještě nezkontrolovali, ale pracujeme na tom. Čas od času sem proto zavítejte znovu, určitě už budeme moudřejší,“ uvádí Valve nakonec u her s neznámou kompatibilitou.

Steam Deck se na trh dostane 28. 2. Ovšem pouze v omezeném množství. Více jsme psali zde.