Už za měsíc vyjde NHL 23 od EA Sports. U té příležitosti vývojáři připravili dvě delší videa, aby prezentovali novinky, které v letošním ročníku hokeje můžeme na konzolích očekávat. Ano, ani letos se bohužel NHL nedostane na počítače.

Začneme videem úplně nahoře. To je obohaceno o české titulky a ukazuje novinky v hratelnosti. Ty jsou prý vidět téměř všude. „Nová série herních animací v beznadějných situacích dodá hře novou úroveň autentičnosti a vzrušení, včetně akcí při ztrátě stability, akcí s volně se pohybujícím pukem či vylepšené UI brankářů,“ uvádí popisek na YouTube.

Herní strategie byly aktualizovány ve všech oblastech, aby bylo snazší pochopit a provést ty nejlepší herní plány pro váš požadovaný herní styl. Co je v nabídce: Dvě nové moderní strategie pro speciální týmy, hráčské role při přesilové hře a nová instruktážní videa.

Vylepšení doznaly také X-Factory a jejich nabídku rozšířily dvě nové vlastnosti reprezentující hráče a hráčku z obalu hry. Díky X-Factoru „zkušenost“ Trevora Zegrase můžete napodobit jeho populární žabku přes branku, zatímco „vytrvalost“ Sarah Nurseové zvyšuje schopnost hráče vystřelit či přihrát i při ztrátě stability. X-Factory rovněž těží z inteligentnější UI. Dochází tak k vytváření lepších herních situací, kde hráči řízení hrou využívají rozšířené X-Factory, které mají na ledě větší efekt, a umožňují jim tak lépe napodobovat jejich reálné protějšky.

Druhé video má téměř šest minut a jde více do hloubky celkového zážitku z NHL 23. Na vlastní kůži můžete vidět novou interaktivní oslavu Stanley Cupu. To, abyste si tuhle slávu více užili. Vrací se ikonické čepice na ledě při střelení hattricku a možnost si tuhle oslavu přizpůsobit. Tyhle novinky doprovází řada nových animací v závěru utkání při vysoce adrenalinových momentech, například vítězství v prodloužení, nájezdech a play-off.

To vše a mnohem více si máte užívat i díky kompletně přepracovanému davu. Fanoušci na tribunách mají rozumět a reagovat na dění na ledě.

Z dřívějška víme, že NHL 23 bude mít omezenou podporu hraní napříč platformami. Cross-play bude koncem roku (pravděpodobně v listopadu) a umožní vytvářet hry napříč platformami. Hráči na konzolích stejné generace se budou moct vzájemně utkávat v režimech Ultimate Team a World of Chel.

Do popředí se dostává ženský hokej. V režimu Ultimate Team získáte na soupisku ty nejlepší hráče a hráčky světa díky novince v podobě smíšených ženských a mužských týmů. Mezi hokejisty a hokejistkami však nejsou povoleny žádné bitky.

NHL 23 vyjde 14. 10. letošního roku na PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.