Dnes od 19:00 proběhl Xbox Stream v rámci Gamescomu. Měl 90 minut a zaměřil se na tituly, které vyjdou v letošním roce. Už v předstihu společnost varovala, že nás nečeká žádná světová premiéra a žádné překvapení. Překvapením ovšem byla absence Halo Infinite.

Událost jste mohli sledovat v našem streamu (úplně nahoře) s českým komentářem. Dole výpis všeho. O Forze Horizon 5 informujeme v samostatném článku zde.

DYING LIGHT 2: STAY HUMAN

První věc, kterou nám Microsoft na své prezentaci ukázal, byla zombie akce Dying Light 2: Stay Human. Tu jsme mohli v průběhu tohoto roku už vidět, ale vydání se pomalu blíží a vývojáři nám naservírovali další gameplay záběry. V nich nechybí komentář hlavní postavy o ponurém světě hry doplněný parkourem, souboji a vším, co od hry chceme a čekáme.

Separátně byla dnes také oznámená spolupráce s Nvidií a v PC verzi se dočkáme podpory technologie DLSS a ray-tracingu, jak se můžete pokochat v novém traileru. A jedno další video ještě v průběhu letošního Gamescomu přijde ve spolupráci s IGN, o čemž jsme informovali zde.

Dying Light 2: Stay Human vychází 7. prosince/decembra pro PC, PS4 a Xbox One.

AGE OF EMPIRES 4

O hře Age of Empires 4 nás vývojáři informují pravidelně formou videí, kde nás lákají na kampaň a konkrétní jednotky. K příležitosti prezentace na Gamescomu si pro nás ale připravili něco opravdu unikátního. Zavítali jsme na hrad Warwick, kde jsme se mohli přiučit historii téměř ikonické zbraně druhého dílu hry – katapultu Trebuchet. Dozvěděli jsme se, odkud vlastně pochází, jak funguje a jaké škody dokáže napáchat. Tyto středověké stroje byly schopné srovnat se zemí každou překážku, a to až s neuvěřitelnou přesností. Proto bylo důležité, aby měly všechny kamenné projektily stejnou velikost a hmotnost. Mimo jiné se jako munice daly použít včelí úly, hořící smůla nebo dokonce mrtvá těla.

Zítra večer se dozvíme o Age of Empires 4 něco dalšího.

MICROSOFT FLIGHT SIMULATOR

Chybět nemohl letecký simulátor od studia Asobo a Microsoftu. Vývojáři na 7. 9. připravují další vylepšení herního světa. Tentokrát se zaměří na Německo, Rakousko a Švýcarsko. Právě o tom je nové video. Jak se můžete podívat, tyto tři země budou detailnější, než jsou v současné verzi hry.

Co se letišť týče, tak přidány budou Lübeck (EDHL), Klagenfurt (LOWK) a St. Gallen – Altenrhein (LSZR). Součástí bude i letadlo Junkers Ju 52. Kromě toho chce Asobo do konce roku vylepšit země na jižní polokouli.

Aby toho nebylo málo, došlo na představení zmíněného letadla Junkers Ju 52, stejně tak na lákání vztahující se ke dronům a závodním letadlům, včetně leteckých závodů. Vše by mělo dorazit do konce letošního roku.

XBOX CLOUD GAMING PRO KONZOLE XBOX

Koncem letošního roku bude spuštěn Xbox Cloud Gaming na konzolích Xbox One a Xbox Series X/S.

„Připojte se k přátelům rychleji, snadno objevujte nové hry bez čekání na stahování a vyzkoušejte si hry nové generace na konzoli Xbox One,“ láká Microsoft. Ano, velkým lákadlem této novinky je možnost zahrát si hry z Xboxu Series X na Xboxu One, například Microsoft Flight Simulator nebo The Medium.

Xbox Cloud Gaming bude dostupný v rámci předplatného Xbox Game Pass Ultimate.

NOVINKY DO XBOX GAME PASSU A INTO THE PIT

Nebyla by to pořádná Xbox konference, kdyby se předplatitelé služby Xbox Game Pass nedočkali nové várky her, které si budou moci vyzkoušet hned v den jejich vydání. Microsoft se tentokrát spojil s Humble Games, díky čemuž se dočkáte řady zajímavých indie her.

Přesněji do Xbox Game Passu dorazí 10 nových her. Fanoušky her zabalených do retro vizuálu jistě potěší bullet hell RPG Archvale či akční plošinovka Bushiden, ve které se pustíte do boje proti zlé armádě. Zůstaneme ještě u trochu akčnějších titulů, jelikož jako další tu je Flynn: Son of Crimson, kde se se svým mytickým společníkem pustíte do boje proti nebezpečné The Scourge.

Pokud preferujete více realistické zasazení, v Midnight Fight Express se pustíte do pouličních rvaček. Milovníky sci-fi zase potěší retro hororovka Signalis nebo akční Unsighted. V případě Next Space Rebels a Unpacking se zase pustíte do více relaxačních činností. Ani na milovníky sportu se nezapomnělo, jelikož vyjde taktická Dodgeball Academia. V neposlední řadě tu je detektivka Chinatown Detective Agency

Do Xbox Game Pass v den vydání dorazí ještě retro rogue-like střílečka Into the Pit. V ní se stáváte lovcem tajuplných sil a jste povoláni do prokleté vesnice. Jdete prozkoumat drb týkající se démonického portálu. Je tedy pouze na vás zastavit temné síly a zachránit co nejvíce přeživších.

Všechny tyhle tituly budete moci s Xbox Game Pass hrát v den vydání, a to buď na PC, konzoli Xbox či přes cloud na telefonech a tabletech.

Wasteland 3: Cult of the Holy Detonation

Po DLC nazvaném The Battle of Steeltown, které do hry přidalo řadu mechanických vymožeností, se tentokrát zaměříme na vedlejší účinky radiace a kultu, který se kolem nich vytvořil. Nejnovější rozšíření pro Wasteland 3 nese název Cult of the Holy Detonation. To vás zavede do horského komplexu Cheyenne, který je plný nových zbraní, zbroje, nepřátel, postav a náročných soubojů.

Vaše skupina Rangerů bude otestována tak jako nikdy předtím. Klasický turn-based soubojový systém bude doplněn o jednotlivé cíle, které budete muset splnit, abyste dané střetnutí vůbec zvládli přežít. Vaše skupinka se totiž ocitá v rozpadlém vojenském bunkru, který je plný mutantů a nebezpečných strojů. Těch je značná přesila, a aby se výsledek boje otočil na vaši stranu, budete muset vypnout reaktory, vyčistit ventilace a zprovoznit obranné systémy.

Cult of the Holy Detonation dorazí do Wasteland 3 již 3. 10. Ve stejný den také vyjde Wasteland 3 Colorado Collection, což je edice, která bude obsahovat základní hru a obě rozšíření.

SEA OF THIEVES

Už zítra do Sea of Thieves připluje další zajímavý crossover. Tentokrát se všichni hráči mohou těšit na nový event příznačně pojmenovaný Making Mayhem. Celá tahle akce ve hře bude dostupná až do 7. 9. a kdo by chtěl svou kocábku vyzdobit v barvách tohoto eventu (inspirované Borderlands), stačí navštívit jakýkoli outpost a najít Larinnu, ta už vám řekne, co máte dělat, abyste získali cenné části Mayhem ship setu.

State of Decay 2: Homecoming

Čekání na třetí State of Decay si mohou hráči od 1. 9. zkrátit aktualizací Homecoming do State of Decay 2. Do Juggernaut Edition přichází původní mapa Trumbull Valley.

Stray Blade

Na Stray Blade jsme mohli narazit už v roce 2019. Stejně jako dnes se jednalo o teaser trailer na Gamescomu. Jde vidět, že hra prošla vývojem a studio Point Blank Games nám přináší další novinky.

Stray Blade je soulslike akční RPG, které klade důraz na souboje a průzkum světa. Společnost nám bude dělat vtipkující vlk Boji a pospolu nebudeme mít za úkol nic menšího, než vrátit rovnováhu do údolí Acrea. Celý svět se bude měnit podle toho, jak často budeme umírat, ale také vítězit. K dispozici bude široká škála materiálů a zbraní, nicméně v soubojích bude nejdůležitější složkou správné načasování.

CRUSADER KINGS 3 NA KONZOLE

Crusader Kings 3 oznámeno pro Xbox Series X/S a PlayStation 5. Jde o první díl této rozsáhlé historické strategické série, který zavítá na konzole.

Hra bude přizpůsobena pro konzole, aby využila výhody každého hardwaru, a umožnila bezproblémové hraní s gamepadem.

Přesné datum odhaleno nebylo. Hra bude k dispozici také pro předplatitele Xbox Game Passu.

Psychonauts 2 launch trailer

Microsoft na Gamescomu připomenul vydání Psychonauts 2, vychází zítra nejen na PC, Xbox One a Xbox Series X/S, ale také na PlayStation 4 a PlayStation 5 (ve zpětné kompatibilitě). Naše recenze.

Xbox Wireless Controller - Forza Horizon 5 Limited Edition

THE GUNK