ZPRAVODAJSTVÍ Z TOHO HLAVNÍHO

- Závěr dnešní akce patřil Death Stranding Director's Cut. Hideo Kojima se svým týmem si pro nás připravil preview trailer. Ten detailně ukázal všechny novinky, které na nás čekají.

- V poslední době byla v souvislosti se střílečkou Crossfire X věnována pozornost spíše singleplayerové kampani, kterou připravuje finské studio Remedy. Tentokrát tu ale máme ukázku map pro multiplayer, který byl v sérii vždy to hlavní. Bohužel stále nevíme, kdy hra vyjde, nadále však platí, že Crossfire aktuálně míří na Xbox Series X|S a Xbox One. Ve vývoji je také projekt Crossfire HD pro PC, který by měl nabídnout podobný obsah, bohužel je ale určen pouze pro asijský trh.

- Bojovka Sifu od autorů Absolveru má stanovené datum vydání, připadlo na 22. 2. 2022 pro PC (přes Epic Games Store), PlayStation 5 a PlayStation 4.

- Aloy z Horizon Zero Dawn se nám poprvé ukázala v Genshin Impact. Dostupná bude od 1. 9. v PS4 a PS5 verzích. Později by se měla dostat i na další platformy. A nejde pouze o skin, součástí je i nový příběh.

- Od vydání první verze vikinského survivalu Valheim uběhlo téměř dlouhých sedm měsíců a již 16. září/septembra nás čeká první z několika plánovaných velkých rozšíření, Hearth & Home. Kvalitní trailer nám bohužel neprozradil moc detailů, ale konečně jsme se dočkali…

- Další pohled do historie prostřednictvím Age of Empires 4.

- Svůj Gamescom trailer má i Core.

- Pamatujete si film Jumanji, který byl natočené v roce 1995? Toužili jste někdy potom tuhle zajímavou deskovou hru vyzkoušet? Studio Marmalade Game se rozhodlo tento zážitek zprostředkovat a nechat tak všechny starosti za hlavou a užít si skrytý svět, který tato deskovka nabízí. Nově ovšem v digitální podobě. Hra brzo přistane na Steamu a Nintendo Switch.

- Aby té džungle nebylo málo, do Fall Guys přichází zajímavé spojení se studiem Disney, které nese název King Louie. Krom pestrobarevných map laděných do stylu džungle jsou nově přístupné i doplňky inspirované postavami z Knihy džunglí. Teď si ještě vybrat, jestli máte raději Balúa nebo Baghíru. Event bude probíhat od 3. 9. do 12. 9.

- Lost Judgment, pokračování japonské detektivky Judgment od tvůrců série Yakuza, v novém traileru.

- Nový trailer na Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge odhaluje April O'Neil. April bude hratelná a zapojí se do boje. Hra vyjde v roce 2022 na PC a Nintendo Switch.

- Dnes na iOS a Android vyjde Marvel Future Revolution, open-world akční RPG pro mobily a tablety.

- Na Gamescomu bylo potvrzeno vydání New World. Ambiciózní MMORPG od Amazonu, které bylo čtyřikrát odloženo, se na počítače v plné verzi podívá 28. 9. Veřejná beta pro všechny od 9. do 12. 9.

- PlayStation exkluzivita Horizon: Forbidden West tento rok nevyjde, dorazí 18. 2. 2022. Vývojáři ze studia Guerrilla Games potřebují více času. Zatím si můžete zahrát Horizon Zero Dawn, hra byla vylepšena pro PlayStation 5.

- 7. 9. začne early access pro free-to-play battle royale z universa Vampire: The Masquerade s názvem Bloodhunt. Tohle oznámení doprovází nový trailer představující jeden z několika upírských klanů. Podívejte se na naše dojmy.

- Příběhový trailer z Far Cry 6. Navnadí nás na příběh diktátora Antóna Castilla (herec Giancarlo Esposito) a novodobým partyzánů, kteří proti němu povstali.

- Bandai Namco oznámilo Park Beyond. Budeme stavět zábavní parky.

- Jurassic World Evolution 2 trailerem láká na předobjednávku. Svůj vysněný park s dinosaury začneme budovat 9. 11. 2021.

- Studio Red Barrels se pochlubilo prvními gameplay záběry z hororu The Outlast Trials. Hra se odehrává v době vrcholící studené války a hráči se v ní ujímají role testovacích subjektů unesených stínovou společností Murkoff. Budete uvězněni v tajném zařízení a čeká vás řada fyzických i psychických zkoušek. Budete trýzněni ikonickými postavami a sami nebo v týmech (čtyři hráči) musíte přežít s nedotčeným zdravým rozumem. Oznámeno zatím jen na PC.

- Kompetitivní bezplatná střílečka Synced: Off-Planet, která vnadí na techno-apokalyptickou budoucnost, se ukázala v příběhovém traileru. Zítra nás čekají gameplay záběry.

- V novém gameplay traileru na LEGO Star Wars: The Skywalker Saga jsme se dozvěděli o odkladu na jaro 2021.

- Staň se drakem! Bezplatná multiplayerová akce Century: Age of Ashes vyjde 18. 11. 2021 na PC.

- Riders Republic spouští veřejnou betu. Od dnešního dne do 28. 8. si mohou zahrát všichni na PC a konzolích PlayStation a Xbox. Více o hře v našem preview.

- Jsou tu nové gameplay záběry ze střílečky Splitgate. Zaměřuje se na nultou sezónu.

- Devolver Digital chystají Cult of the Lamb. V této hře se ocitnete v roli posedlého beránka, kterého před vyhlazením zachránit zlověstný cizinec. Musíte mu splatit dluh tím, že si jeho jménem vybudujete věrné následovníky. Založte svůj vlastní kult v zemi falešných proroků, vydejte se do rozmanitých a tajemných oblastí, abyste vybudovali věrné společenství lesních uctívačů a šířili své slovo, které se stane jediným pravým kultem.

- Dostalo se na Halo Infinite s příběhem v první sezóně multiplayeru. Online bitvy budou zdarma a sezóně obohacovány. Halo Infinite s příběhovou kampaní (zatím pro jednoho hráče) a bezplatným multiplayerem dorazí 8. 12. 2021 na PC, Xbox Series X/S a Xbox One. Ve stejný den v Xbox Game Passu.

Došlo také na speciální ovladač pro fanoušky Halo a k 20. výročí Halo ke speciální edici Xboxu Series X.

- Laura Bailey v Call of Duty: Vanguard hraje Polinu, sovětskou sniperku inspirovanou Lyudmilou Pavlichenko. Následoval první gameplay záběry z příběhové kampaně právě s Polinou ze Stalingradu.

- Tím XCOMem s hrdiny Marvelu od studia Firaxis je Midnight Suns. Ano, stále půjde o taktické RPG. 1. 9. uvidíme gameplay.

- Oznámen restart bláznivé akce Saints Row. Vyjde 25. 2. 2022 na PC (Epic Games Store), PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. Více v samostatném článku zde.

- Co se stane, když zkombinujete Hotline Miami s Johnem Wickem? Na tuto otázku nám možná odpoví akční šílenost Midnight Fight Express. Tu vytváří jediný člověk, Jacob Dzwindel, který nám hodlá nabídnout pořádné množství přehnané, krvavé akce. Hra vyjde v létě příštího roku ve verzi pro PC (Steam), PS4, Xbox One a Switch. K dostání bude také v rámci Xbox Game Passu.

- Ještě před začátkem Gamescomu tady máme odhalení. Goals od Andrease Thorstenssona (bývalý mistr světa v Counter-Strike GO) se chce stát plně licencovaným fotbalovým AAA titulem a vyzvat FIFA od EA Sports a PES (eFootball) od Konami. Thorstensson má velké plány, je pro něj důležitý multiplayer, e-sport, absence handicapu, a hlavně žádné lagy a problémy se servery. Hra má být free-to-play, ale dorazí prý až v roce 2023 nebo 2024. V současné době se shání investor a buduje tým.

Na Opening Night Live očekáváme první trailer.

ZPRAVODAJSTVÍ Z PRE-SHOW

- Od původních tvůrců série Tomb Raider přichází Dream Cycle. Dobrodružná akční adventura s prvky nadpřirozena bude k dostání minimálně na Steamu, kde již 7. 9. odstartuje Early Access.

- Od tvůrců Guacamelee 1 a 2 se na začátku roku 2022 přihlásí o pozornost Nobody Saves The World pro PC, Xbox Series X/S a Xbox One. Hra bude součástí Xbox Game Passu. Tady multiplayerový trailer:

- The Dark Pictures Anthology pokračuje třetím hororem s názvem House of Ashes. Zajímavý trailer odhalil sběratelské edice (překvapením je Puzzle Edition) a datum vydání: 22. 10. 2021.

- K vidění je gameplay trailer z Nine to Five (9-5) pro PC. Jedná se o bezplatnou 3v3v3 týmovou first-person střílečku. Hra bohužel stále nemá datum vydání.

- První premiérou na pre-show je King of Fighters XV (KOF XV). Vyjde 17. 2. 2022 na PC, PlayStation 5, PS4, Xbox Series X/S a Xbox One. K vidění byl trailer. Brzy doplníme.