Zítra na PC (Epic Games Store), PlayStation 5 a PlayStation 4 vychází očekávaná akční adventura Kena: Bridge of Spirits od malého nezávislého studia Ember Lab. Hra už dříve na nás zapůsobila grafikou a kouzelným světem.

Dnes na řadu přišel launch trailer a detaily o tom, jak bude hra fungovat na PlayStationu 5. Na nové generaci konzole od Sony si můžete vybrat režim Fidelity Mode, v němž Kena poběží v nativním rozlišení 4K při 30 snímcích za sekundu. Performance Mode nabídne 60 snímků za sekundu v upscalovaném 4K. Nechybí ve hrách stále oblíbenější fotografický režim, včetně spousty póz a možností pro úpravu screenshotů.

Kena: Bridge of Spirits slibuje příběhové akcí nabité dobrodružství, které se odehrává v kouzelném světě plném soubojů s rychlým spádem. Vžijete se do Keny, mladé průvodkyně duší, jež se vydala na cestu do opuštěné vesnice, aby zde našla posvátnou horskou svatyni. Vaším úkolem je dát dohromady a neustále rozšiřovat tým drobných duší zvaných Rot, jež vyvažují rovnováhu rozkládáním tlejících prvků. Budete rozvíjet schopnosti svých společníků, vymýšlet nové způsoby manipulace s prostředím a odhalovat tajemství zapomenuté komunity ukryté v zarostlém lese, kde bloudí uvězněné duše.

Kena: Bridge of Spirits si můžete zakoupit ve standardní verzi za 39,99 eur (1049 Kč) nebo ve verzi Deluxe za 49,99 eur (1319 Kč). Ta kromě hry obsahuje digitální soundtrack, stříbrnou hůl do hry a zlatý skin pro Rot. Všechny digitální edice pro PlayStation jsou určeny pro PS5 i PS4.

Na PS5 si připravte 17,8 GB volného místa, zatímco na PS4 je to 8,2 GB. Předběžné stažení je již možné.

Pokud byste raději hru v krabičce, tak společnost Maximum Games uvede Kena: Bridge of Spirits na trh v listopadu tohoto roku pro PS5 a PS4. S jistotou v současné době víme akorát to, že půjde o Deluxe Edition a cena byla stanovena na 49,99 eur. Na další podrobnosti si musíme ještě počkat, odhaleny mají být v následujících týdnech.