Tweet známého insidera Call of Duty letí světem. Tentokrát to ale není kvůli této střílečce, ale nadmíru sledované gangsterské akci. Každý díl Grand Theft Auto provází před jeho oznámením a i po něm řada spekulací. Některé jsou šílené, jiné uvěřitelné a ta dnešní se řadí do druhé skupiny.

Tom Henderson vykřičel do světa, že v GTA 6 budou dva hrdinové. Na tom by nebylo nic zvláštního, v příběhu pátého dílu jsme hráli za tři odlišné protagonisty a přepínali mezi nimi. V GTA 6 má být ale muž a žena, což jsme jsme v novodobé historii série ještě nezažili. Vlastně tahle možnost byla pouze v prvním Grand Theft Auto. To se psal rok 1997 a až na verzi na prvním PlayStationu, kde se hráči museli spokojit jenom s muži, byly z osmi protagonistů na výběr čtyři ženy. Od té doby jsou ženské postavy přehlížené, v příběhu nehrají zásadní role a jsou často přehnaně sexualizované.

Jeden by mohl říct, že to k sérii od Rockstaru zkrátka patří. Už v roce 2013 spolutvůrce GTA Dan Houser pro The New York Time připustil, že nad zobrazením žen ve hře „nepřemýšleli tolik, kolik by měli“. GTA V postavili na třech mužských hrdinech a hrát za ženu nám umožnili až v GTA Online. Každý díl GTA je ale ambicióznější než ten předešlý a tomu chystanému by hrdinka mohla k tomuto cíli dopomoci.

Tweet Hendersona musíme brát s rezervou. Dotyčný neprozradil, kde se tuhle informaci dozvěděl. Záleží pouze na každém z nás, zda mu bude věřit nebo ne. Je lepší brát tweet jako jednu z mnoha spekulací. Vždyť Grand Theft Auto 6 nebylo ještě ani oznámeno a pravděpodobně ještě nějaký čas nebude. V Rockstaru nadále pracují na rozšiřování multiplayeru a společně s ním chystají vylepšit hru pro novou generaci konzolí. 

Už na konci minulého roku bylo ale GTA 6 zřejmě naznačeno. Při krátké ukázce aktualizace Cayo Perico do GTA Online ukázali vývojáři GPS souřadnice. Ty vedou na prašnou cestu kdesi ve středu americké Virginie. Zajímavé je to, že tvar cesty připomíná římské číslice VI. Další neověřené informace uvádějí, že se nový díl bude odehrávat ve Vice City v 80. letech během vrcholícího obchodu s nelegálními drogami. To by mohlo s dvěma hrdiny rozličného pohlaví fungovat, ne?

Přečtěte si také: Rockstar Games naznačuje očekávané GTA VI