Ve středu na rakovinu krve zemřel John J. Kirby. Bylo mu 79 let. John J.Kirby nebyl ve světě her znám jako vývojář, on vlastně ani nebyl v herním průmyslu jako takovém, ovšem i přesto díky jeho práci dnes známe hru Donkey Kong

John byl velmi uznávaným právník, který obhajoval například i značky jako Pepsi, America Online, ale nám nejvíc známou značku Nintendo. A právě v roce 1984 zastupoval Nintendo v soudním řízení po žalobě Universal Studios, které prohlašovalo, že Donkey Kong porušuje autorská práva jeho King Konga. 

Jak už je asi zřejmé, tak Kirby tenkrát soudní spor vyhrál a Donkey Kong mohl zůstat nadále na trhu. Nintendu Kirby ušetřil nemalou částku. Podařilo se mu to díky správnému argumentu, že společnost Universal Studios již v roce 1975 prohlásila, že King Kong je veřejnou "postavou" pro všechny.

V roce 1992 se John dočkal poděkování od Nintenda. Za jeho úspěch byl po něm pojmenován Kirby ve zbrusu nové hře Kirby's Dream Land. Nešlo ale o jediný dar, který John dostal. I přes zvěčnění svého jména do herní historie a srdcí mnoha hráčů, Jonh dostal něco více reálného, co si mohl i sám užít, a to plachetnici příhodně pojmenovanou Donkey Kong.