Ratingová agentura ESRB si posvítila na Deathloop a jako obvykle přináší několik pikantních detailů, které vysvětlují věkové doporučení M (Mature - od 17 let). V nevšední singleplayerové akci hlavní hrdina Colt běhá po ostrově, střílí nepřátele a snaží se přerušit časovou smyčku, jež uzavřela ostrov Blackreef v nekonečném cyklu. Při tom jsou mu v patách místní obyvatelé z tajemného kultu, vyznavači podivných sexuálních věcí.

Od ESRB se dozvídáme, že členové kultu jsou sjetí fiktivními drogami. Dle všeho si díky tomu bez zábran užívají sex, protože máme na několika místech slyšet sexuální sténání. Co si představit pod zařízením popisovaném jako přetechnizovaný autoerotický asfyxátor, to už opravdu netuším.

To vše a mnohem víc doplní násilí, nevhodná slovíčka (typická „f**k,“ „c*nt,“ a „sh*t“) a brutální scény, kdy je postava hráče pobodána z pohledu první osoby. Tuhle scénu jsme ostatně už viděli v traileru, kde Julianna položila Colta na lopatky. ESRB popisuje ještě scény, v nichž vidíme střelbu do hlavy z bezprostřední blízkosti.

Boje mají být často zběsilé, s častou střelbou, výkřiky bolesti, výbuchy a nešetří se na efektech stříkající krve. V roli Colta budeme používat mačety, pistole a odstřelovací pušky k zabíjení lidských nepřátel, a to potichu kradmým pohybem ve stylu Dishonored, bojem zblízka i bojem z dálky. Některé zbraně/útoky mohou nepřátelům useknout hlavu nebo je rozčtvrtit.

Při této příležitosti vás odkážu na nedávné gameplay záběry, které o Deathloopu prozradily další detaily. Hra dorazí 14. 9. 2021 na PC a PlayStation 5. Sony má roční exkluzivitu. Poté může titul vyjít na Xbox Series X/S.