Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Ubisoft znovu rozdává PC verzi Rayman Legends. Pokud jste povedenou barevnou skákačku nestihli získat koncem minulého roku na Epic Games Store, tak do 3. 4. si můžete hru přidat v rámci Uplay. Stačí se přihlásit na svůj účet (zaregistrovat) a přidat hru do knihovny.

- Pro PS4 verzi Death Stranding vyšla aktualizace s označením 1.12, do hry přidává Photo Mode. Krom toho vylepšuje výkon hry, respektive ji více optimalizuje. Patch má přibližně 1,1 GB.

- Na PC a PlayStationu 4 byla včera spuštěna veřejná beta Resident Evil: Resistance. Beta je dostupná i na Xboxu One. Na všech verzích poběží do 3. 4., kdy vychází Resident Evil 3, který Resistance obsahuje.

- Mount & Blade II: Bannerlord zaznamenalo nejlepší start na Steamu v letošním roce. V den vydání si Early Access verzi zahrálo současně 145 tisíc hráčů. V předběžném přístupu má být hra zhruba rok.

- Nedávno oznámený Prince of Persia: The Dagger of Time je pouze únikovou hrou pro čtyři hráče. Pokud jste zklamáni, tak Ubisoft má chystat remake trilogie Prince of Persia Sands of Time. Mohlo by jít o začátek nové éry Prince, který byl kdysi hodně oblíbený. Tak uvidíme...

- Studio Image & Form potvrdilo vývoj nového dílu ze série SteamWorld. Naposledy jsme se dočkali RPG pojmenovaného SteamWorld Quest, ale vše začalo v roce 2010 prostřednictvím SteamWorld Tower Defense pro Nintendo DSi a pokračovalo o tři roky později SteamWorld Dig pro 3DS. Na bližší informace si musíme ještě počkat.

- Od 3. 4. do 6. 4. proběhne v Call of Duty: Warzone a Modern Warfare double XP víkend. V tomto období získáte dvojí porci zkušenostních bodů.

- 5. 6. na Nintendo Switch vyjde akční RPG titul The Outer Worlds. K dispozici bude digitálně i fyzicky. U cartridge verze bude nutné stáhnout patch, který zabere 6 GB, přidá totiž textury ve vyšším rozlišení a vylepší hru.

- Víkendový virtuální závod v MotoGP 19 na okruhu Mugello vyhrál Alex Marquez s náskokem 7 sekundu na Pecco Bagnaia. Současný mistr MotoGP - Marc Márquez - skončil pátý se ztrátou více než 14 sekund. Podívat se můžete na záznam:

- Kolik bude stát PlayStation 5? To zajímá spoustu z nás, ale Sony mlčí. Analytici odhadují cenu na 500 dolarů/euro. Kanadský obchod Playntradevi začal předobjednávky PS5 nabízen za 559,99 kanadských dolarů. To je zhruba 386 amerických dolarů. Tím pádem by PS5 byla levnější než PS4, ta se prodává za nějakých 400 amerických dolarů. Obchod dokonce promuje předobjednávky PS5 na svých stránkách i Facebooku. Podle kanadských hráčů jde o renomovaný obchod.

- PlayStation představil nové wallpapery (pro PC a mobily) z her The Last of Us: Part II, Borderlands 3, Darksiders 3, Predator: Hunting Grounds, Persona 5 Royal, Concrete Genie, Final Fantasy XIV: Shadowbringers, Far Cry New Dawn, Monster Hunter World, WipEout Omega Collection, Destiny 2 a Uncharted The Lost Legacy.

- Microsoft v minutovém videu shrnul pozitivní hodnocení pro barevnou plošinovku Ori and the Will of the Wisps, která u nás v recenzi obdržela 10/10.

VYBRANÉ ČLÁNKY Z PŘEDEŠLÉHO DNE: