V akčním open-world RPG titulu Dying Light 2 Stay Human bude téměř 200 zbraní. Povětšinou půjde o improvizované zbraně, protože invaze zombíků změnila svět a co bylo v minulosti vyrobeno, to už bylo použito. Budete se muset spolehnout na to málo, co je k dispozici. To jsou jednoduché zbraně, které se rychle rozbijí. Naštěstí bude možné najít i trochu odolnější zbraně, případně si ty horší opravit a vylepšit.

Informace o zbraních jsme se dozvěděli z nového dílu pořadu Dying 2 Know od producenta Szymona Strausse. Ten vzhled většinu zbraní v Dying Light 2 přirovnává ke středověkému načití. Zbraně budou povětšinou vyrobené z různých kusů šrotu.

„Svět se změnil, takže se změnily i zbraně. V prvním Dying Light jste mohli najít jednoduché čepele a klíče – typické věci pro postapo svět. Stejně jako všechno se i ony opotřebovaly. Takže po 20 letech stále můžete najít tyto zbraně vysoké úrovně, ale jsou buď velmi drahé, nebo je velmi obtížné je sehnat. Lidé si začnou za pochodu vyrábět věci ze šrotu a jiných materiálů,“ přibližuje situaci v zamořeném světě Strauss.

„Tyto improvizované zbraně sice vypadají cool, ale nejsou zrovna nejspolehlivější a dá se očekávat, že se pokazí v tu nejnevhodnější dobu... Záleží na třídě zbraně. Kvalitní sekera, která se dá sehnat jen zřídka, by byla odolnější než něco, co bylo vyrobeno jen tak za pochodu. Dovedu si představit, že ta druhá by se po pár bitvách prostě zlomila.“

Existuje možnost, že skončíte v bitvě beze zbraně. Ve světě Dying Light 2 musíte být na každou bitvu velmi dobře připraveni. Jak vidno, občas bude lepší vzít nohy na ramena stejně jako v prvním díle. Tvůrci doporučují mít u sebe alespoň jednu upravenou zbraň pro speciální nepřátele, ale kromě běžných zbraní můžete použít i další nástroje, které jsou ve světě k dispozici.

Dying Light 2 Stay Human bylo nedávno odloženo z prosince letošního roku na 4. 2. 2022. Nadále platí, že si zahrajeme s českými titulky na PC, PlayStationu 5, Xboxu Series X/S, PlayStationu 4 a Xboxu One.