Ikonická závodní série Test Drive se vrací. Francouzské studio Kylotonn, které je podepsáno za posledními díly WTC a motocyklovou sérií TT Isle of Man, se novým dílem pochlubí za pár dnů.

Nové Test Drive Unlimited uvidíme 7. července na digitální prezentaci Nacon Connect. Ta začíná v sedm hodin večer našeho času, a kromě těchto závodů se představí i nový projekt od tvůrců Greedfallu ze studia Spiders.

Oficiální cestou nevíme, co můžeme od návratu Test Drive Unlimited čekat. Společnost BigBen Interactive (nyní Nacon) získala práva na značku již v roce 2016. O dva roky později koupila tým Kylotonn s tím, že bude mít na starost sérii WRC a nový start série Test Drive - konkrétně Unlimited. O licenci na WRC ale v roce 2023 přijdou - s organizátory FIA World Rally Championship se před měsícem dohodla britská firma Codemasters.

Připomeňme, že poslední díl Test Drive vyšel v roce 2012 pod názvem Test Drive: Ferrari Racing Legends od dnešních Slightly Mad Studios. Kylotonn se ale hodlají soustředit na pokračování známějšího Test Drive Unlimited.

Test Drive Unlimited jsou závody v otevřeném světě, které byly dostupné ve verzích pro PC, PlayStation 3 a Xbox 360. První díl vyšel v roce 2006 od studia Eden Games a společnosti Atari. Druhý díl následoval o pět let později. Kvůli technickým chybám a nedokonalému modelu řízení ale nedokázal překonat originál, jenž je nadále považován za jednu z nejlepších závodních her - nabízel více než 125 licencovaných sportovních automobilů a motocyklů. Inspirovala se u něj Forza Horizon.

Přečtěte si také: Nové WRC 9 se předvádí ve vší své kráse v prvních gameplay záběrech

Spekulace z konce minulého roku tvrdily, že nové Test Drive Unlimited se odehrává v Jižní Americe a mapa je výrazně větší než u předešlých dílů. Hra má údajně nabídnout kolem 90 vozidel, ale stále neměly být vyřešeny licence. V plánu mají být sportovní vozy, elektromobily, hybridy i klasika. Je dost pravděpodobné, že po technické stránce bude využit KT engine. Prý má titul vyjít koncem letošního roku, což by pravděpodobně znamenalo vydání i na novou generaci konzolí.

Studio Kylotonn své hry každým novým dílem zlepšuje. První díly WRC byly takové nic moc, ale ty novější jsou mnohem lepší. To samé TT Isle of Man. Tvůrci mají zkušenosti s automobily i motorkami. Recenze TT Isle of Man 2: