Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- V Half-Life: Alyx jde dělat spousta věcí, někdo dokonce ve hře pro virtuální realitu může učit matematiku. Nevěříte? Tak to se podívejte na video:

- Wargaming se zapojuje do iniciativy, aby všichni zůstali doma a chránili se před pandemií viru Covid-19. Aby hráčům World of Tanks zpříjemnili tyto těžké dny, rozhodli se všem nadělit dárek. Každý hráč si nyní může vyzvednout 14 dní prémiového účtu World of Tanks zdarma.

- Call of Duty Modern Warfare 2 Remastered má být představen 30. 3. Tento den označil insider Okami13_ za potenciální datum, kdy může být hra oznámena. Dříve Okami13_ přinesl o sérii Call of Duty zajímavé informace.

- Nejnovější bezplatná aktualizace přidala do The Crew 2 spoustu nového obsahu. Arkádové open-world závody od Ubisoftu nabízejí nově 20 dalších vozů, včetně Koenigsegg Jesko (2020) a Ford Mustang Shelby GT500 (2020). Kromě toho update obsahuje i 15 nových událostí pro Live Summit. Každý týden se hráči mohou těšit na jeden nový event.

- The Crew 2 ještě jednou, hra se objevila ve streamovací službě Google Stadia. Součástí této verze je veškerý aktuální obsah. Vývojáři slíbili, že budou hru na Stadii pravidelně aktualizovat.

- Příznivci závodních PC her, připravte si kreditní karty. Na Humble Bundle právě probíhá Just Drive Bundle. V rámci něho můžete mít za euro WRC 7, MXGP a MotoGP 15. Když zaplatíte alespoň 8,47 euro, získáte ještě Road Redemption, Project Cars i s upgradem na limitovanou edici a DiRT 4. Za 12 euro a více se vám odemkne Nascar Heat 4, Project Cars 2 a Assetto Corsa s bonusy.

- CD Projekt RED daroval 4 miliony zlotých (24 milionů korun) na boj s koronaviry. Tvůrci trilogie Zaklínač a nadcházejícího Cyberpunku 2077 věnovali polovinu ze společnosti a druhou polovinu soukromě. Ta byla financována hlavními akcionáři a správní radou firmy CD Projekt.

- Na Androidu si konečně můžete zahrát karetní hru Gwent ze světa Zaklínače. Titul je ke stažení bezplatně stejně jako pro iOS, kde se objevil již 29. 10. 2019.

- Taipei Game Show 2020 oficiálně zrušena. Pořadatelé tchajwanské akce ji nejprve odložili z února na léto, ale ani v období od 25. do 28. 6. se nebude konat. Hlavním problémem je koronavirus a proto byla Taipei Game Show 2020 zrušena. Místo toho proběhnou jednotlivá oznámení online v rámci „Taipei Game Show LIVE!“. Více informací se máme dozvědět brzy.

- Od první beta verze Mortal Kombatu 11 se spekuluje o příchodu Ashe Williamse z filmu Lesní duch (Evil Dead). Nyní se zdá, že se do této krvavé bojovky v rámci DLC dostane Ash z filmu Armáda temnot (Army of Darkness).

- Australský obchod EB Games má další problém. Často se mu stává, že předčasně nabízí v předobjednávce hry, které ještě nejsou oznámeny. Teďzačal EB Games předčasně prodávat šest her, včetně Persona 5 Royal, Dirt Rally 2.0 Game of the Year Edition, Saints Row IV: Re-Elected pro Switch nebo One Piece: Pirate Warriors 4. Vypadá to, že EB Games chtějí prodat co nejvíce her před zavřením. Mají jako jedni z mála nadále otevřeno.

- Autoři survival akce The Long Dark ze studia Hinterland do 31. 3. zlevnili svou hru o 60 procent na 9,99€ a slibují, že veškeré jejich příjmy z koupi této hry půjdou do speciálního fondu na boj proti koronaviru Covid-19, který zřídila Světová zdravotnická organizace.

- Tak to je ona. Speciální Cyberpunk 2077 GeForce RTX 2080 Ti Limited. Tato grafická karta se nebude prodávat, ale dostanou ji vybraní jedinci, případně výherci soutěží na sociálních sítích Nvidie.

VYBRANÉ ČLÁNKY Z PŘEDEŠLÉHO DNE: