Dobré ráno. BioWare nastiňuje zasazení nového Dragon Age. V Assassin's Creed Valhalla je velká chyba. Battlefield 6 bude brzy představen. Maneater na Switch. God of War Ragnarok letos nejspíš nebude.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Christian Dailey z BioWare na Twitteru zveřejnil nový koncept z vývoje dalšího dílu Dragon Age. Z reakce kreativního ředitele Matthewa Goldmana pak vyplývá, že kresba zobrazuje postavu v ulici Minrathousu, hlavního města Tevinterského impéria. Vypadá to tedy, že v novém Dragon Age navštívíme i tuto lokaci. Fanoušky hodně zaujal klobouk.

- Další hry na Xboxu Series X|S budou brzy podporovat technologii Quick Resume. Mezi uvedenými jsou Crosscode, Cuisine Royale, No Man’s Sky, Samurai Shodown, The Falconeer a Watch Dogs: Legion.

- Tohle se moc nepovedlo. Po vydání Assassin's Creed Valhalla se vývojáři snažili opravit chyby a problémy, což se jim do značné míry povedlo. Poslední aktualizace s označením 1.2.0 ale způsobila návrat některých problémů. Spousta z nich se objevuje v Raven's Landing, tedy základně hlavního hrdiny. Tvůrci rychle našli příčinu, na vině je spojení s festivalem Ostara. Zatím jsou deaktivovány všechny vedlejší úkoly, problém by měl být brzy vyřešen.

Přečtěte si také: 6 milionů hráčů ve Valheimu a zmínka o prvním rozšíření

- Porty Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 pro novou generaci konzolí mělo na starost studio Vicarious Visions, autoři hry. Hráči se tak nemají obávat o kvalitu. Hra vyjde 26. 3. pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S, na Nintendo Switch se dostane v průběhu letošního roku.

- Ve veřejné betě pro Android a iOS bylo spuštěno Mini DayZ 2. Jedná se o spin-off úspěšného DayZ od Bohemia Intreactive. České studio hru popisuje jako loot and shoot survival s velkou dávkou výzev. Pro přežití je nezbytný průzkum.

- Bude Battlefield 6 představen v květnu/máji? Electronic Arts slíbila odhalení hry během jara. Jeff Grubb, editor GamesBeat, tvrdí, že vše je naplánováno na další měsíc. Vydání se očekává během podzimu na PC, PS5 a Xbox Series X/S, ale pokud věříte starším spekulacím, tak i na PS4 a Xbox One.

- Po devíti letech bezplatných aktualizací a bez placeného dodatečného obsahu a mikrotransakcích zůstává Terraria hodně populární. 2D hra se dostala na 35 milionů prodaných kusů; 17,2 milionu tvoří PC, 9,3 milionu mobilní verze a 8,5 milionu konzole.

- Akční RPG titul Maneater, ve kterém hrajete za žraloka, vyjde letos v květnu/máji na Nintendo Switch. V minulém roce byl uveden pro PC, PS4 a Xbox One.

- Australská klasifikační rada zakázala prodej Disco Elysium: The Final Cut z důvodu toho, že prezentuje sexuální záležitosti, zneužívání drog, krutost a násilí způsobem urážející standardy morálky a slušnosti. Pokud vývojáři ze studia ZA/UM nebudou hru cenzurovat, tak se v Austrálii nesmí legálně prodávat. Týká se to zejména PS5 a PS4 verzí (později i Xbox Series X/S, Xbox One a Switch), jelikož na PC jde jen o aktualizaci starší verze hry.

- Známý novinář Jason Schreier znovu pochybuje nad tím, že letos vyjde God of War Ragnarok. Když fanoušek napsal, že alespoň pokračování Kratova dobrodružství vyjde letos, když Gotham Knights byl odložen, tak odpověděl krátce a stručně „lol“.

Přečtěte si také: Do Gotham City se letos nepodíváme, akce Gotham Knights odložena

- Xbox získal bývalého generálního ředitele marketingu Netflixu. Americký gigant vítá na palubě Marcose Waltenberga, stane se ředitelem skupiny Global Parnerships. Ta je zodpovědná za spolupráci vývojářů a firem po celém světě a posílení značek v očích mnoha potencionálních partnerů.

- Farming Simulator 19 obdržel placený dodatečný balíček Rottne přinášející nové možnosti těžby dřeva. DLC obsahuje dva nové stroje značky Rottne, jednoho z předních výrobců zařízení pro těžbu dřeva: vyvážecí traktor Rottne F20D a harvestor Rottne HD21D. Cena je 3,99 eur.