Už v roce 2020 autoři zaklínačské karetní hry Gwent: The Witcher Card Game ze studia CD Projekt RED odhalili kresbu zlatého nekkera, nové podoby tvora známého především ze Zaklínače 2. Původně se předpokládalo, že kresba bude využita pro nějakou novou kartu, postupem času se však ukázalo, že zlatý nekker je něco jako maskot nového singleplayerového obsahu pro Gwent s pracovním označením Project Golden Nekker.

Tvůrci postupně vydali několik dalších obrázků, které na Project Golden Nekker lákaly, dosud však neřekli, co přesně vlastně přinese a kdy se ho konkrétně dočkáme. Nově ale bylo oznámeno, že Gwent musí na nový zážitek se zlatým nekkerem zapomenout. Naštěstí to ale není proto, že by byl projekt zrušen, ale protože se z něj stane samostatná hra.

S touto novinkou přišel server IGN, podle něhož se z Projectu Golden Nekker stává vlastní titul, jenž vyjde ještě letos a jenž slibuje zajímavý zážitek, který bude zároveň odlišný od všech dosavadních verzí Gwentu. Určen má být těm hráčům, kteří mají radši hru pro jednoho hráče než kompetitivní multiplayer, Paweł Burza z CD Projektu RED však zároveň zdůrazňuje, že nejde o další The Witcher Tales. S tímto podtitulem vyšel na podzim roku 2018 Thronebreaker, kriticky úspěšný kříženec RPG a karetní hry, který byl původně také ve vývoji jako obsah pro Gwent, konkrétně jako první singleplayerová kampaň, aby se z něj postupem času stala samostatná hra.

Na další informace si budeme muset ještě počkat, alespoň tu ale máme kresby, které CD Projekt RED dosud zveřejnil, stejně jako nový obrázek přímo od IGN. Jak už bylo řečeno, tyto materiály dost připomínají ztvárnění nových karet pro Gwent, takže se dá očekávat, že Project Golden Nekker bude mít se zaklínačskou karetní hrou stále něco společného. Nebo že nové karty, které letos Gwent obohatí, budou využívat i motivy připravované samostatně hratelné novinky.

Nezbývá každopádně než doufat, že nová hra zaznamená větší úspěch než Thronebreaker. Přijetí kritiků i fanoušků sice bylo skvělé, ale prodeje podle dostupných informací zůstaly za očekáváním. My každopádně zase očekáváme, že Project Golden Nekker vyjde dříve či později nejen na PC, ale také na mobilní zařízení, zatímco verze pro konzole je velká neznámá, jelikož ani samotný Gwent už na konzolích není několik let vůbec podporován, na rozdíl od osobních počítačů a mobilů.