Dobré ráno. AAA projekt Remedy ve spolupráci s Epicem se brzy dostane do plné produkce. Na Star Wars hře tvůrci Gears of War nepracují. People Can Fly nevylučují pokračování hry Bulletstorm. Overwatch 2 se ukáže.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- V Remedy Entertainment začali pracovat na další hře, což znamená, že studio oficiálně chystá šest různých titulů: Připravují singleplayerový režim pro first-person střílečky CrossfireX a Crossfire HD, dva projekty pro Epic Games zasazené do universa Control / Alan Wake (jeden je brán jako AAA a druhý jako menší projekt), neohlášenou kooperativní bezplatnou hru Vanguard a nový, vzrušující projekt ve velmi rané fázi.

- AAA projekt Remedy ve spolupráci s Epic Games se brzy dostane do plné produkce a druhý, menší hra je stále v plné produkci, uvedl Tero Virtala, generální ředitel Remedy. Spekuluje se, že tím AAA projektem je pokračování Alana Wakea.

- Zaklínač radí Vikingům. CD Projekt RED si všimnul, že nový nepřítel z dodatečného balíčku Wrath of the Druids pro Assassin's Creed Valhalla se podobá příšeře ze Zaklínače 3, konkrétně lešij. Tvůrci Geralta nabídli několik rad přímo od tohoto lovce monster: „Je imunní vůči znamení Axii, ale obzvlášť citlivý na Dwimeritovu bombu, olej proti reliktům a znamení Igni. Není zač!“ DLC vychází dnes.

Přečtěte si také: Na next-gen verzi Zaklínače 3 mohou spolupracovat moddeři

- Na Star Wars hře tvůrci Gears of War nepracují. Předevčírem studio The Coalation potvrdilo přechod na Unreal Engine 5 a vývoj nové generace her, ale mezi nimi není spekulovaný projekt ze světa Hvězdných válek. Domněnky vyvrátil komunitní manažer Shaun Akerman.

- Nové projekty od tvůrců Hitmana získávají zajímavé posily. Ke studiu IO Interactive se připojil Andrzej Zawadzki jako senior game designér nové značky (dle všeho jde o fantasy titul ve světě inspirovaném středověkem a draky). V předchozích 8 letech pracoval v CD Projektu RED na Cyberpunku 2077 a Zaklínači 3. Společně s ním řady IO Interactive rozšířil Rasmus Hojengaard, který se vrací do firmy po štaci v DICE, kde pracoval na Star Wars Battlefront, Battlefield a Mirror's Edge. Naposledy působil v Rocksteady Studios, vývojáři série Batman Arkham. V IO Interactive se stal šéfem designu. V IO ale vzniká také stealth hra s licencí Jamese Bonda.

Přečtěte si také: James Bond od tvůrců Hitmana nespoléhá na žádného z filmových představitelů

- Polské studio People Can Fly nevylučuje pokračování hry Bulletstorm. „V současné době nemáme žádné plány ohledně této hry. Doufáme, že se k této značce jednou vrátíme, kdo ví, co přinese budoucnost. S tím, jak se společnost rozrůstá a přibývají další týmy, bude jistě snazší se k sérii vrátit,“ řekl generální ředitel Sebastian Wojciechowski a podotkl, že Bulletstorm je v jejich srdcích.

- V People Can Fly se zaměřují na postprodukční vývoj Outriders a pracují na dvou dosud neoznámených titulech - Gemini pro Square Enix a Dagger pro Take-Two. Nedávno polská společnost koupila studia Game One a Phosphor Games.

- Majitelé Nintenda Switch si mohou přes digitální obchod platformy koupit kalkulačku. Cena aplikace od vydavatelství Sabec je stanovena na 8,99 eur (230 korun). Aplikace vám umožní provádět různé matematické operace a zabere pouze 53 MB.

Přečtěte si také: Vývojáři Hitmana pracují na další neoznámené hře

- Majitel THQ Nordic, Gearbox Software, Aspyr Media, 4A Games, Saber Interactive nebo Warhorse Studios si pořídil další čtyři studia. Společnost Embracer Group koupila belgické Appeal Studios, které v současné době pracuje na akční adventuře s otevřeným světě, Kaiko, německé studio Massive Miniteam a Frame Break se sídlem ve Švédsku, kde vzniká nová značka zaměřena na kooperaci.

- Mezitím THQ Nordic založili Gate 21 v Bosně a Hercegovině s cílem vytvářet 3D postavy světové úrovně. Embracer Group má nyní 68 interních studií s více než 7100 zaměstnanci ve více než 40 zemích.

- Embracer Group hodlají do konce aktuálního fiskálního roku dokončit vývoj více než 70 prémiových her.

- Aktualizace obohatila Valorant o nový režim nazvaný Replication. Ten se řídí stejnými pravidly jako mód Unrated, ale má jedno zajímavé omezení: všichni členové týmu hrají za stejného agenta. Tohoto agenta si společně zvolí.

- Xbox Game Pass obdrží hru, která vás srazí na kolena. Podle průzkumu se ke službě rozhodlo připojit 55 % dotázaných s cílem zahrát si nové hry v den vydání. „Proto jsme investovali. Máme 23 studií v Xboxu a Bethesdě, pracujeme na Halo, Forze, Falloutu a nové IP, o které jsme ještě ani nemluvili, ale srazí vás na kolena. Vše bude v Xbox Game Passu v den vydání,“ uvedl Ben Decker z Microsoftu.

- Horor Layers of Fear 2 od polského Bloober Team vyjde 20. 5. letošního roku na Nintendo Switch. Před dvěma roky dorazila hra na PC, PS4 a Xbox One.

- Příští týden uvidíme dvouhodinový stream z Overwatch 2. Blizzard se rozhodl detailně představit PvP režim. Během streamu budou k vidění také nové mapy a významné změny hry. Vše budete moci sledovat 20. 5.

- Stýská se vám po původním dashboardu Xboxu? Tak to pro vás máme dobrou zprávu. Květnová aktualizace Xboxu Series X/S obsahuje možnost vybrat si původní animaci hlavního panelu Xboxu jako dynamické pozadí. Jmenuje se The Original.

Přečtěte si také: Overwatch 2 přichází o hlavního vývojáře. Jeff Kaplan opouští Blizzard

- Bude mít nový Battlefield režim Battle Royale? To je věc, která zajímá spoustu hráčů. Přesto generální ředitel EA, Andrew Wilson, nechtěl spekulace komentovat. Informace o hře budou odhaleny v pravý čas, vzkázal.

- Yakuza Like a Dragon je nejúspěšnějším dílem série. Společnosti SEGA a Ryu Ga Gotoku Studio mohou slavit. Risk se změnou akčního boje na tahový se - zdá se - vyplatil. V tomto trendu hodlá série Yakuza pokračovat.

- Resident Evil Village má za první den na kontě více než 3 miliony vyexpedovaných kusů. Od roku 1996 dokázala série Resident Evil prodat přes 100 milionů kusů. Village staví na úspěchu Resident Evil 7, který do 31. 12. 2020 dosáhl na 8,5 milionu prodaných kopií.

- The Crew 2 startuje kaskadérské šílenství prostřednictvím druhé sezóny The Games. Druhá epizoda druhé sezóny měla premiéru včera a čeká vás řada kaskadérských soutěží v různých koutech herního světa. To má být ale teprve začátek, láká Ubisoft.

Přečtěte si také: Resident Evil Village - Recenze