Tak tohle je vskutku milé překvapení. Polští CD Projekt RED, kteří aktuálně tvrdě pracují a finišují rozsáhlé RPG Cyberpunk 2077, se podělili o novinky ohledně Zaklínače 3. Ano, aktivní práce na něm sice přestaly už před lety, ale s nástupem konzolí nové generace se přeci jenom něčeho nového dočkáme.

Zaklínač 3 vyjde v kompletní edici na PlayStation 5 a Xbox Series X. Nebude se však jednat o jednoduchý port té samé hry, kterou už máme dávno k dispozici, ale čekají nás grafické a technické úpravy.

Zmíněny byly hlavně dvě - rychlejší načítací časy a podpora ray-tracingu. Ačkoli nebylo zmíněno, do jaké míry se konkrétně ray-tracingu dočkáme, připomeňme si, že již zmíněný Cyberpunk 2077 bude podporovat ray-tracovanou difúzní iluminaci, odrazy, ambientní okluzi a stíny; zda se tyto efekty objeví retrospektivně i v Zaklínači, nebo jenom některé z nich, to ukáže až čas.

Nejlepší na tom všem je, že majitelé původní hry na PC, PlayStationu 4 nebo Xbox One dostanou celý upgrade zcela zdarma. Zatím každopádně neznáme datum vydání ani podrobnější detaily, na ty si budeme muset ještě počkat.