Až se Zaklínač 3 14. prosince/decembra dočká dlouho vyhlížené next-gen aktualizace pro PC, PS5 a Xbox Series X|S, nabídne také bezplatné přídavky, které jsou inspirované seriálem Zaklínač od Netflixu. Konkrétně se můžeme těšit na nový úkol, zbroje a meč pro Geralta, alternativní vzhled Marigolda či (naštěstí volitelný) vzhled zbroje nilfgaardských vojáků. Ten z nějakého záhadného důvodu vychází z ošklivých, nepraktických, nefunkčních, nevhodných, odbytých, nevkusných a celkově mizerně navržených zbrojí z první sezóny seriálu. Nedávno se ale ukázalo, že nového obsahu bude v rámci next-gen aktualizace trochu víc.

Různá zahraniční média, jejichž zástupci nedávno navštívili studio CD Projekt RED, odhalila, že Zaklínač 3 nově nabídne i dvě zbroje, které nemají s tvorbou Netflixu nic společného. Jsou totiž inspirované čínskou a korejskou kulturou, přičemž důvod jejich existence, který později na Twitteru potvrdil Radek Grabowski z CD Projektu RED, je prostý. Jakmile next-gen update vyjde, Zaklínač 3 nabídne i kompletní lokalizaci v korejštině a ve zjednodušené čínštině. Zbroje, jež nové lokalizace připomínají, můžeme vidět i na oficiálních screenshotech a pozorní fanoušci si jich mohli všimnout také během nedávného přímého přenosu CD Projektu RED.

Zatím není zcela jasné, jakým způsobem bude možné tyto zbroje získat. Už ale víme, že úkol, který vás navede k obsahu inspirovanému seriálem od Netflixu a který se odehrává v Ďáblově jámě ve Velenu, má trvat zhruba 30 minut. Po splnění dostanete možnost obléct Geralta do zbroje vycházející z první sezóny, tu ale můžete v rámci craftingu vylepšit na velmistrovskou verzi, aby se podobala těžšímu oděvu, jenž nosí Geralt v podání Henryho Cavilla v druhé řadě.

Tvůrci také konečně potvrdili, jaké mody zakomponovali přímo do hry. Konkrétně se jedná o modifikace The Witcher 3 HD Reworked Project (autor HalkHogan), HD Monsters Reworked (autor Denroth), Immersive Real-time Cutscenes (autor teiji25), Nitpicker's Patch (autor chuckcash), World Map Fixes (autor Terg500) a konečně FCR3 - Immersion and Gameplay Tweaks (autor Andrzej Kwiatkowski).

Vývojáři však v souvislosti s nedávno vydaným přehledem otestovaných modifikací kvůli funkčnosti po vydání next-gen aktualizace upozornili, že dostupnost obsahu zakomponovaných modifikací se může napříč jednotlivými platformami lišit. Navíc platí, že některé modifikace byly později ve studiu CD Projekt RED dodatečně upraveny nebo přepracovány.

Je pak otázka, zda se obsah jakéhokoli modů automaticky dostane také v dalších měsících do Zaklínače 3 pro Nintendo Switch, PS4 a Xbox One, až vyjde dříve avizovaný patch. Přinejmenším o výše uvedený bezplatný obsah by ale uživatelé starších konzolí neměli být ochuzeni.