Akce WitcherCon se dle očekávání soustředila hlavně na projekty Netflixu, zejména na druhou sezónu hraného seriálu, který adaptuje knižní ságu od Andrzeje Sapkowského. Už při oznámení této virtuální události, kterou společně pořádal Netflix se studiem CD Projekt RED, jsme se koneckonců dozvěděli, že nás nečeká oznámení žádné nové hry Zaklínače, přičemž se později začalo hovořit i o tom, že bychom neměli čekat ani přiblížení očekávaného next-gen upgradu Zaklínače 3 z roku 2015.

Přečtěte si také: První plnohodnotný trailer na 2. sérii Zaklínače

O žádné nové hře jsme se opravdu nic nedozvěděli. Přeci jen tu ale máme jisté novinky spojené s next-gen upgradem určeným pro PC a konzole PlayStation 5 a Xbox Series X|S. Bohužel stále nevíme, kdy přesně se ho dočkáme. Studio CD Projekt RED pouze potvrdilo, že vyjde letos a že bude zcela zdarma pro každého, kdo již Zaklínače 3 vlastní ve verzi pro PC, PS4 nebo Xbox One. Alespoň máme k dispozici nový titulní obrázek, jemuž tradičně vévodí Geralt z Rivie, a poměrně překvapivé oznámení nových bezplatných DLC.

Zaklínač 3: Divoký hon se letos dočká přídavků, které do hry přidají předměty inspirované seriálem od Netflixu. Máme tu tak podobný případ jako před několika dny, kdy karetní Gwent: The Witcher Card Game obohatily kosmetické novinky spojené se seriálovým Zaklínačem. Opět tedy platí, že by nemělo dojít na jakékoliv provázání nebo propojení univerza her a seriálu.

Předmětům ale očividně nic nebrání, i když zatím není jasné, o co půjde. Pravděpodobně ale můžeme počítat například s novou zbrojí, mečem či jiným kusem výbavy, případně s čistě kosmetickými kousky ve stylu oslích uší nebo brýlí Magistra, které může Geralt nosit v datadiscích Srdce z kamene a O víně a krvi. V minulosti se navíc Zaklínač 3 dočkal bezplatných DLC přinášejících nové oděvy pro Ciri a Yennfer, které v seriálu také vystupují, takže novinky nemusí nutně souviset jen s Geraltem. V tuto chvíli to každopádně opravdu nevypadá, že bychom mohli očekávat i nějaké nové příběhové questy či lokace.

Dobrá zpráva je, že přestože byl bezplatný dodatečný obsah s předměty ze seriálu od Netflixu oznámen v souvislosti s next-gen upgradem Zaklínače 3, vyjde na všechny platformy, na nichž je k dispozici samotná hra, tedy i na PS4, Xbox One a Switch. To je také rozdíl oproti výše zmíněnému případu Gwentu. Zatímco zaklínačská karetní hra je stále aktuální, Zaklínač 3 je titul z roku 2015 a posledního oficiálního obsahu se dočkal v roce 2016. Další bezplatné DLC, byť jakkoliv maličké, vydané o 5 let později jsou tedy v tomto kontextu obzvlášť příjemným překvapením.

Pokud si každopádně chcete zkrátit čekání na next-gen verzi Zaklínače 3 a nové obsahové balíčky, doporučujeme zamířit na GOG.com, kde můžete nyní po dobu 72 hodin od zahájení WitcherConu získat zdarma digitální anglickou verzi knihy Zaklínač a jeho svět a komiksu Zaklínač: Liščí děti, stejně jako záznam koncertu hudby ze Zaklínače 3 a čtyři legendární karty v Gwentu.

Postačí se na stránce přihlásit s vaším GOG účtem, načež najdete koncert ve vaší knihovně na GOG.com a karty v samotné hře. S knihou a komiksem je to pak trochu složitější, protože po přihlášení dostanete pouze aktivační klíč, který je třeba zadat na webu společnosti Dark Horse. Tam tedy také musíte mít vytvořený účet. Po zadání kódu si budete moci obě publikace kdykoliv zobrazit v prohlížeči nebo v mobilní aplikaci Dark Horse Comics.