Next-gen verze polských her Zaklínač 3 a Dying Light nejsou daleko. Vypovídá o tom věková klasifikace obou titulů.

Zaklínač 3: Divoký hon v edici hra roku pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S se objevila v databázi PEGI, evropského ratingového systému videoher. Zajímavé je datum vydání. PEGI uvádí, že next-gen verze vyjdou 19. 10. 2021. Plánuje snad CD Projekt RED zveřejnit aktualizace dnes?

Zaměstnanec CD Projektu RED s přezdívkou Vattier na oficiálním fóru konstatoval, že datum na stránkách PEGI je ve skutečnosti datum, kdy byly PlayStation 5 a Xbox Series X/S verze Zaklínače 3 klasifikovány.

Jak víme z dřívějška, update bude zdarma k dispozici majitelům PS4 a Xbox One verzí Zaklínače 3. Vylepšení se má dostat i do PC verze. Aktualizace zahrne nejen vylepšení, ale také přídavek s předměty inspirované seriálem od Netflixu. Pravděpodobně můžeme počítat například s novou zbrojí, mečem či jiným kusem výbavy.

CD Projekt RED pracuje také na next-gen verzi Cyberpunku 2077. I toto vylepšení je slibováno do konce letošního roku.

U Zaklínače 3 je slibován vizuální upgrade a všechny expanze. Očekává se také využití haptické odezvy a adaptivních spouští ovladače DualSense na PS5. To samé by měl nabídnout i Cyberpunk 2077.

Blíže jsou také next-gen verze Dying Light. Populární první díl zombie akce zaměřené na parkour uvádí ve své databázi ESRB, jež má na starost věkové ohodnocení her pro severoamerický trh. Techland nedávno oznámil, že vylepšení Dying Light pro PS5 a Xbox Series X/S vyjde někdy v budoucnu. Dle ESRB je blíže a nedivil bych se, kdyby aktualizace dorazila v následujících týdnech.

Tady je vhodné zmínit jednu věc. Dnes 19. 10. vychází Dying Light na Nintendo Switch. Edice obsahuje české tituly, všechny čtyři hlavní dodatečné balíčky (The Following, Bozak Horde, Hellraid a Cuisine & Cargo) a 17 menších balíčků plných kosmetických předmětů. Hra podporuje pohybové ovládání, HD rumble, online a místní kooperaci, dotykový displej a gyroskop.

4. 2. 2022 pak vyjde Dying Light 2 pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch (přes cloud). I tady budou české titulky.

*Článek byl v 15:35 aktualizován o vyjádření zaměstnance CD Projektu RED. Původně vyšel v 10:04.