Ambiciózní modifikace Farewell of the White Wolf rozšíří příběh Zaklínače už příští měsíc. Po více než čtyřech letech se fanoušci konečně blíží do zdárného konce a stanovili, že mod pro hru Zaklínač 2 bude zdarma ke stažení od 26. 10. letošního roku.

Filip Ženíšek, který oficiálně překládal Zaklínače 2 a 3, na osobním twitterovém účtu potvrdil, že má překlad prakticky hotový. Jinými slovy, zájemci si budou moci Farewell of the White Wolf zahrát s českými tituly. Ženíšek dodává, že ho autoři svým obsahem a kvalitou dialogů skutečně mile překvapili.

Farewell of the White Wolf má přinést vhodný epilog k trilogii od CD Projektu RED i knihám Andrzeje Sapkowského. Těšit se můžete na svatbu Geralta s Yennefer, jejich život a osud mnoha dalších postav z celé herní trilogie, včetně Ciri. Epilog se má rozprostřít přes tři dny.

Přečtěte si také: Zaklínač 3 se dočká podpory ray-tracingu a vydání na next-gen konzole

Pokud se ptáte, proč modifikace nevzniká pro Zaklínač 3, který by po grafických možnostech a celkově enginu byl lepší, tak je to z důvodu horších podmínek a nedostatečných možnostech nástrojů ModKit. Zaklínač 2 se svým REDkitem je pro mody vhodnější a otevřenější pro práci fanoušků, kteří nad epilogem strávili spoustu volného času bez větší podpory polského studia CD Projekt RED. Mimo jiné upravili uživatelské rozhraní, aby připomínalo to v Zaklínači 3.