Před několika měsíci hlavní architekt PlayStationu 5 naznačil zajímavou funkci konzole, která umožní hráčům okamžitý přístup k vybraným částem hry. Dnes se díky prezentaci WRC 9 dozvíme první podrobnosti. Ty potvrzují, že funkce bude fungovat podobně jako u streamovacího giganta Netflixu.

Přečtěte si také: Umožní PS5 snadnou výměnu krytů? Nasvědčují tomu fotky z výrobní linky

Systém se jmenuje Activities a ve WRC 9 umožní okamžitý přístup z menu konzole do nabídky závodů nebo jiné části hry. Bude stačit najet na hru a zobrazí se vše, co potřebujete. Activities při prezentaci odhalili Alan Jarniou a Sébastien Waxin, jak ve svém příspěvku napsal španělský magazín Game Reactor, který mezitím článek odstranil.

Rallye závody WRC 9 mají na PlayStationu 5 běžet v nativním rozlišení 4K, minimálně při 60 snímcích za sekundu a pochlubit se vylepšenou fyzikou i vyšším rozlišením textur.

Mark Cerny předtím tvrdil, že tento systém bude fungovat pro singleplayerové i multiplayerové hry.

„I když bude spouštění her rychlé, nechceme, aby hráč musel spouštět hru a vidět, co se děje při spuštění hry. Herní servery pro více hráčů poskytnou řadu aktivit, na které se lze připojit. Hry pro jednoho hráče budou poskytovat informace jako jsou mise, které byste mohli hrát nebo jaké odměny byste mohli získat za jejich dokončení. Všechny tyto volby budou viditelné v uživatelském rozhraní. Jako hráč proste skočíte přímo do toho, co se vám líbí.“

Konzole PlayStation 5 vyjde koncem letošního roku. Na cenu a přesné datum si musíme ještě počkat.