Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Dostali jsme exkluzivní příležitost zahrát si v předstihu dosud neoznámený patch pro The Last of Us Part II. Již brzy se s vámi podělíme o informace, naše dojmy i gameplay záběry.

- Project Cars 3 na Xboxu One zabere 38,42 GB. Podobnou velikost očekávejte i na PlayStationu 4. Závody vyjdou 28. 8. 2020, včetně PC verze.

- 19. 8. obdrží PlayerUnknown’s Battlegrounds patch 8.2. Od zítřka bude aktualizace dostupná na testovacím serveru a mimo jiné přidává lehký kulomet MG3, Decoy Grenade, novou hudbu do vstupní haly nebo možnost vypnout helmu.

Přečtěte si také: Death Stranding 2: On the Beach nabídne dobře známé prvky, hroutící se pohoří i mluvící loutku

- Aktualizaci má také PC verze Death Stranding. Patch 1.02 má 5,1 GB a zaměřuje se zejména na celkovou stabilitu hry, včetně frekvence snímků za sekundu. Plus hráči si mohou nastavit další možnosti.

- V Call of Duty: Warzone byl nalezen další teaser na nový díl Call of Duty. Hráči našli záhadné sudy. Ty je možné sebrat, zapálit a vyhodit. Ty poté vybuchnou a výsledkem je nějaký plyn. Včera mohli rovněž YouTubeři otevřít záhadnou bednu, co od Activisionu obdrželi. V ní našli projektor. Ten promítl několik snímků ukazující umístění a názvy map. Vše pak vedlo na stránku pawntakespawn.com se starou televizí. Ta by měla něco ukázat v pátek.

- Electronic Arts se připravují na spuštění EA Access v rámci Steamu. Předplatné bude stát 99 Kč měsíčně, nebo 599 Kč ročně – stejně jako Origin Access a EA Access na konzolích.

- Z Fall Guys: Ultimate Knockout je velký hit. Nenápadná multiplayerová party hra na Steamu prodala přes dva miliony kopií, pochlubili se vývojáři. Čísla jsou k 4. 8. Na PS4 je hra zdarma v rámci bonusů za PlayStation Plus. Titul dokázal v prvních 24 hodinách přilákat 1,5 milionu hráčů, což se žádné hře od vydavatelství Devolver Digital nepodařilo.

- Crash Bandicoot 4: It's About Time může v dohledné době vyjít na Switch. Zatím jsou oficiálně oznámeny pouze verze pro PS4 a Xbox One, ale Activision nevylučuje další platformy. Konzoli od Nintenda nasvědčuje zdrojový kód oficiálních stránek, kde je Switch uveden.

- V EA Access na PS4 a Xboxu One si můžete vyzkoušet EA Sports UFC 4. Trial je uzamčen na 10 hodin.

- Microsoft přehodnotil své plány a ruší Xbox 20/20. V rámci této akce se měla společnost každý měsíc pochlubit novými informacemi o Xboxu Series X, hrách a dalších svých novinkách, včetně cloudového hraní nebo předplatného Xbox Game Pass. Microsoft chce být flexibilnější a sdílet tyto zprávy různými způsoby - někdy půjde o speciální show, někdy o video na YouTube a jindy třeba o sdílení zprávy prostřednictvím Xbox Wire.

Přečtěte si také: Project Cars 3 - plnotučný nástupce NFS Shift

- Chystají v Insomniac Games návrat série Resistance? Důkazem je tweet s dalším obrázkem z původního Resistance, který znázorňuje bitvu. Studio dodává, že máme držet linii. O remasteru Resistance pro PS5 se spekuluje delší dobu.

- Zveřejněny hardwarové požadavky pro NBA 2K21. Nutný bude operační systém Windows 7 64-bit, procesor Intel Core i3-530 nebo AMD FX-4100, 4 GB RAM, grafická karta Nvidia GTS 450 nebo AMD HD 7770 a 80 GB volného místa na disku. U doporučených se uvádí Intel Core i5-4430 nebo AMD FX-8370, 8 GB RAM a GTX 770 nebo AMD R9 270. Jak vidno, k velkému zlepšení u letošního basketbalu od 2K nedojde. Už z dřívějška víme, že PC verze bude vycházet z PS4 a Xbox One verzí. Na PS5 a Xboxu Series X má být hra mnohem lepší, ovšem bude stát o 10 dolarů více.

- Předplatitelé PlayStation Plus získávají bezplatný obsah do Call of Duty: Warzone. Jde o Combat Pack, který umožní se vašemu vojákovi převléct do dresu Verdánska a užít si další maličkosti.