Kácení deštných pralesů v Amazonii je jednou velkou tragédií pro celou planetu. Současná generace lidí sice dokáže protestovat proti přílišné těžbě, ale stále je tady nová generace dětí, které o nějakou záchranu moc zájem nejeví. Společnost Lavazza tento problém lišácky řeší a vstupuje na pole metaverza se svou novou hrou Lavazza Arena, kterou můžete vyzkoušet v Robloxu zcela zdarma.

Enviromentální problémy se s lidstvem táhnou poměrně dlouhou dobu. Naštěstí je zde několik střízlivých hlav, které na naše životní prostředí myslí a mezi ně patří i společnost Lavazza. Co je ale nejdůležitější, tyhle chytré hlavičky vymyslely nevšední způsob, jak o daném problému informovat i mladší publikum. A to vstupem do metaverza Robloxu.

Ačkoli samotná hra Lavazza Arena se může zdát jako pěkné fotbalové hřiště pro zápasy v pralesním prostředí, celkem nenásilně seznamuje mladé hráče s problémem, který je kolem nich. Fotbalové hřiště se totiž nachází na odlesněném prostoru amazonského pralesa. A proč zrovna tohle hřiště?

Každých 20 sekund totiž deštné pralesy přijdou o plochu, která se rovná právě fotbalovému hřišti. Celé herní prostředí je doplněno zajímavými informacemi o současné situaci a jak odlesňování lze zastavit. Respektive, jak lze ztracenou zeleň znovu obnovit. Plněním úkolů a sbíráním kávovým zrnek si hráč nejen sbírá body potřebné pro nákup různých doplňků, ale také rozšiřujete ono povědomí o současné situaci.

Důležitým faktorem je samotné hraní. Všemi akcemi, ať už je to trénování nebo rovnou hraní fotbalu, pomáháte okolní prostředí pěkně zalesňovat. Pobyt v Lavazza Cafè je příjemný a osvěžující a stále se můžete dozvědět nové informace. Společnost, která stojí za tímto edukativním počinem, plánuje navazovat s hráči větší kontakt a šířit povědomí o planetě.

Tento zážitek můžete i vy sami vyzkoušet v Robloxu. Je to podle vás dobrý přístup, jak dát mladé generaci povědomí o tom, že svět kolem nás není tak růžový a že planeta potřebuje pomoc?