Oživení legendární série Commandos zatím moc nevyšlo. Remaster druhého dílu dopadl dost špatně, ale možná se blíží lepší časy. Už v roce 2018 společnost Kalypso Media slibovala, že kromě předělávky starších dílů se dostane i na ty nové. O rok později dodala, že nové hry Commandos budou vznikat v novém německém studiu. To bude mít tuhle značku na starost.

Dnes k tomu konečně došlo. Na nových Commandos zahájili práci vývojáři z Claymore Game Studios (pojmenováno podle Operation Claymore z druhé světové války). „Jsme velmi rádi, že se nám podařilo v krátkém časovém horizontu zprovoznit hlavní tým i nové kanceláře. Začali jsme s vývojem a těšíme se, že v nadcházejících měsících přivítáme v našem týmu více talentovaných pracovníků a nabídneme jim šanci stát se nedílnou součástí tvorby ikonické strategické série,“ uvedl v tiskové zprávě ředitel studia Jürgen Reusswig.

„Jsme na dobré cestě přinést nejlepší možnou hru ze série Commandos a vyložíme veškeré úsilí, abychom vytvořili skvělý herní zážitek pro PC a konzole příští generace, které si zaslouží dědictví franšízy,“ dodal Simon Hellwig, zakladatel a generální ředitel Kalypso Media Group.

Nezbývá než doufat, že se nové hře povedete lépe než remasteru, který má na Steamu smíšené hodnocení. Hráči si stěžují na množství chyb, které byly součástí hry v době vydání.

Připomeňme, že sérii Commandos vytvořilo studio Pyro ve spolupráci s Eidos Interactive. První díl vyšel v roce 1998 a poslední třetí v roce 2003. O tři roky později ještě vyšel Commandos: Strike Force, což už nebyla strategie, ale taktická střílečka z pohledu první osoby pro PC, PS2 a první Xbox. Moc velký úspěch ale nesklidila, ani v recenzích, natož od fanoušků IP. Celkem se mělo prodat 3,3 milionu kusů her Commandos a v roce 2012 se Pyro Studios začalo specializovat na mobilní hry, v roce 2018 společnost Kalypso Media odkoupila práva na Commandos po roce vydala remaster druhého dílu.