Návrat Saints Row nesplnil očekávání generálního ředitele Embracer Group. Přesto ale vývojáři dostali možnost napravit pověst a hru opravit.

Série slibovaných aktualizací začala velkým patchem pojmenovaným Bright Future. Ten je dostupný na všech platformách (kromě Stadie) a přináší více než 200 oprav a vylepšení. Důraz je kladen na stabilitu hry a kooperativní hraní. Nejčastěji jde o chyby a problémy, které hlásila komunita.

Ve studiu Volition také začali zavádět nové funkce, které mají zlepšit zážitek z hraní a lépe odměnit hráče za čas strávený ve hře. Mimo jiné bylo vylepšeno míření v boji, zatímco poškození od nepřátelských brokovnic a SMG bylo sníženo.

Ultimátní výzvy se zbraněmi jsou zjednodušeny, zatímco ultimátní zbraně se odemykají ihned po dokončení. Vylepšeno bylo také škálování proslulosti, díky čemuž je snazší reagovat a unikat.

S tím vším jde ruku v ruce sedm nových garážových lokací a přes 50 slotů pro uložení úprav vozidel.

Tohle vše a mnohem více je první krok ke zlepšení celkové kvality Saints Row. Další budou následovat v roce 2023. Tvůrci nechtějí vydávat malé aktualizace, ale jednou za čas přinést napěchovaný update, který opraví velké množství chyb a problémů a současně přidá něco nového.

NOVÝ OBSAH A PŘESUN POD GEARBOX

Na nový obsah dojde v roce 2023, včetně zcela nového příběhového obsahu (součástí Expansion Passu) a nových zážitků a oblastí města k prozkoumávání pro všechny.

V reakci na neúspěch Saints Row se celé americké studio Volition přesouvá pod Gearbox Entertainment Company, dříve byl tým dceřinou společností Deep Silveru, všechny vlastní Embracer Group.

Přesun je odůvodněn tím, že Gearbox má všechny nástroje, včetně zkušeného manažerského týmu v USA, k vytvoření budoucích úspěchů Volitionu.

Je to první interní přesun velkého studia mezi provoznímu skupinami Embraceru. Vedení nevylučuje, že k podobným přesunům může dojít i v budoucnu.

Otázkou je, jaké plány mají autoři úspěšné komiksové střílečky Borderlands s Volitionem. Bude jim umožněno po opravě Saints Row vytvořit nový díl?