Co neudělají vývojáři/vydavatel, o to se postará komunita. Tým Lokalizace.net oznámil, že začal pracovat na překladu Hogwarts Legacy. Dokonce má povolení od studia, ale nemáme čekat, že se české texty dostanou do konzolových verzí hry.

„Překlad započal a intenzivně se na něm začalo pracovat, hra obsahuje 1000 NS textu, což není úplná tragédie, ale také to není úplně málo. Technicky máme snad vše dořešeno, takže by to neměl být žádný problém ani z tohohle hlediska,“ informuje tým.

„Lokalizaci vede zkušená překladatelka Charlotta a její tým, co se k nám před pár měsíci přidal, takže ani o kvalitu se bát rozhodně nemusíte,“ dodal.

Nedávno Lokalizace.net na Facebooku zahájili průzkum ohledně překladu remaku Dead Space. Jak se dalo očekávat, příspěvek obsahuje spoustu komentářů, aby se do češtiny fanoušci pustili.

Hogwarts Legacy vyšlo včera pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Hra se odemkla majitelům dražší Deluxe edice. Pro ostatní bude dostupná od 10. 2. Verze pro PlayStation 4 a Xbox One vyjde až 4. 4. 2023. Verze pro Nintendo Switch bude následovat 25. 7. 2023.