Už od loňského podzimu máme potvrzeno, že očekávaná akce S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl od ukrajinského studia GSC Game World nabídne na PC i Xboxu Series X|S oficiální českou lokalizaci ve formě titulků. A nyní známý překladatel Filip Ženíšek potvrdil, že práce na překladu byly po dohodě s vývojáři zahájeny.

„Po dohodě s vývojáři konečně startujeme českou lokalizaci. Dělal jsem i na minulých dílech a na návrat do Zóny se těším jak malé děcko,“ uvedl Filip Ženíšek na Twitteru. Zde se sluší připomenout, že české titulky nabídla také zatím poslední hra ze série, tedy S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat, vydaná na přelomu let 2009 a 2010. Dva předchozí díly, konkrétně originální S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl z roku 2007 a S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky z roku 2008, dokonce nabídly nejen české titulky, ale i český dabing.

Pokud vám informace o lokalizaci nestačí, máme tu ještě trojici nových screenshotů. Ty zveřejnili sami tvůrci ze studia GSC Game World, přičemž pochází z nedávno vydaného traileru s názvem Enter the Zone. Při této příležitosti se vývojáři trochu rozpovídali a označili černobylskou Zónu za nejnebezpečnější a nejzáhadnější místo na Zemi, v němž dochází k mnoha příběhům. Tak snad bude pro řadu hráčů ten oficiální příběh hry díky chystaným českým titulkům stravitelnější.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl vyjde v průběhu roku 2023 ve verzi pro PC a Xbox Series X|S. Hra bude už ode dne vydání k dispozici v nabídce Game Passu.