Přestože jsme se nedávno prostřednictvím webu Xboxu dočkali povídání, podle něhož se zdá, že Alan Wake Remastered nabídne v porovnání s originální hrou z roku 2010 nesmírné množství změn, většina dosud viděných materiálů naznačuje opak. Potažmo fakt, že nás čeká spíše mírně vylepšená originální PC verze. Nyní tomu nasvědčuje také video z hraní, které zveřejnil server IGN.

Video pochází z úvodu druhé kapitoly hry, v níž se Alan Wake po záhadné automobilové nehodě střetne s ještě záhadnějším Carlem Stuckym. A přestože lze tu a tam vidět kvalitnější textury, například na kamenech, autě nebo obálce knihy doktora Emila Hartmana, povětšinou je třeba hledat změny mikroskopem.

Nejvíc pravděpodobně zaujme odlišná tvář hlavního hrdiny, která je nyní mnohem blíže původnímu Alanovu předobrazu. Tím je finský herec Ilkka Villi. Fanoušci pak jistě zaregistrují skutečnost, že v jedné z cut-scén není na baterce, kterou vezme Alan do rukou, k vidění logo Energizer, a že balení tužkových baterií, jež se krátce mihne v té samé scéně, je jinak zbarvené. Důvodem je vystřižení všech reálných značek z remasteru, o němž jsme se dozvěděli nedávno.

Opět tak vyvstává pocit, že Alan Wake Remastered přijde vhod spíše majitelům konzolí PlayStation, na nichž původní Alan Wake nikdy nevyšel, než vlastníkům originálu v čele s PC hráči. Kovaní fanoušci ale přece jen mají několik důvodů k zájmu o remaster, třeba díky novému vývojářskému komentáři, o nějž se postaral kreativní ředitel studia Remedy Sam Lake. Nově jsme se přitom dočkali krátké ukázky, která naznačuje, co můžeme od komentáře očekávat.

Oproti tomu zahraniční média, YouTubeři a streameři se zjevně dočkali záhadné krabice, v níž je čeká nejedno překvapení spojené se světem Alana Wakea. A teď nás omluvte, jdeme zjišťovat, kde se sakra zasekla krabice určená pro redakci Indiana.

Alan Wake Remastered vyjde 5. 10. letošního roku na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S a Xbox One. PC verze bude k dostání pouze přes Epic Games Store.