Hitem letošních Vánoc se může stát first-person střílečka High On Life. Netradiční akce z hlavy Justina Roilanda, spolutvůrce seriálu Rick a Morty a Solar Opposites, se řadí mezi nejhranější hry na Xboxu, je nejoblíbenějším titulem v Game Passu a daří se jí také na Steamu za minulý týden.

High On Life je čtvrtou nejhranější hrou na Xboxu a zaostává pouze za velkými giganty, jako jsou Grand Theft Auto V, Fortnite (zdarma) a Call of Duty: Modern Warfare 2. Naopak poráží Apex Legends, Roblox, Overwatch 2 a NBA 2K22.

Dalším úspěchem je umístění mezi nejpopulárnějšími hrami Game Passu. High On Life je první v cloudovém streamování, druhý na konzoli Xbox za Minecraftem a druhý na PC za Solitaire Collection.

Přitom jde o singleplayerovou hru. Dosud Game Passu dominovaly multiplayerové tituly, takže High On Life má bez debat lepší čísla, než měly nedávné hry pro jednoho hráče v den uvedení, jako Persona 5 Royal a A Plague Tale Requiem.

Na Steamu za minulý týden je High On Life na druhém místě mezi nejprodávanějšími produkty (dle tržeb), hned za Steam Deckem. Humorná střílečka porazila Modern Warfare 2 a FIFA 23. Celý seznam:

  1. Steam Deck
  2. High On Life
  3. Call of Duty Modern Warfare II
  4. FIFA 23
  5. Dwarf Fortress
  6. God of War
  7. Red Dead Redemption 2
  8. Valve Index VR Kit
  9. Crisis Core Final Fantasy VII Reunion
  10. Call of Duty Modern Warfare II Vault Edition

O čem je High On Life? Jste čerstvě po střední škole, bez práce a ambicí a nemáte vlastně nic zajímavého na práci, dokud na Zemi nevtrhne mimozemský kartel, který chce lidstvo využívat jako drogu. Teď se musíte s týmem charismatických mluvících zbraní stát hrdinou a nejsmrtonosnějším mezigalaktickým lovcem odměn, jakého kdy vesmír viděl. Vydáte se do nejrůznějších biomů a lokací napříč vesmírem, postavíte se zlotřilému Garmantuousovi a jeho gangu hrdlořezů, budete sbírat kořisti, potkávat jedinečné postavy a mnoho dalšího.

  • Zachraňte charismaticky mluvící pistole, spřátelte se s nimi a staňte se nejsmrtonosnějším mezigalaktickým lovcem odměn, jakého kdy vesmír viděl.
  • Procházejte dynamickými a měnícími se světy, jako je ráj v džungli nebo město vybudované uvnitř asteroidu, centra vesmíru.
  • Využívejte jedinečné schopnosti každé zbraně a postavte se různým zločincům při pátrání po zlotřilém Garmantuousovi a jeho bandě mimozemských hrdlořezů.
  • Plňte lovecké úkoly, potkávejte podivné, zábavné a vtipné postavy, sbírejte nejrůznější mimozemské technologie a mnoho dalšího.